Ελλάδα

Γερουλάνος σε «συντρόφους» του: «Ξυπνήστε, έχετε χάσει την μπάλα!»

Γερουλάνος σε «συντρόφους» του: «Ξυπνήστε, έχετε χάσει την μπάλα!»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα ηχηρή παρέμβαση για το εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ έκανε εκ νέου ο Παύλος Γερουλάνος, στέλνοντας το μήνυμα: «Σύντροφοι, ξυπνήστε, έχετε χάσει την μπάλα!».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Documento», ο κ. Γερουλάνος ανέπτυξε το όραμά του για τη χώρα και τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει, απαντώντας παράλληλα σε όσους «συντρόφους» του καταλογίζουν προσωπικές φιλοδοξίες.

«Χρειάζεται να εκφραστεί όραμα για τη χώρα, για τον Έλληνα και την Ελληνίδα. Ένα όραμα απλό, ουσιαστικό, κατανοητό, συνοδευόμενο από πρακτικές λύσεις. Θεωρώ ότι αυτό το όραμα είναι η επανασύσταση και ενδυνάμωση μιας δυναμικής μεσαίας τάξης που στέκει γερά στα πόδια της και δημιουργεί. Διότι η μεσαία τάξη είναι η βάση της πολιτισμικής, κοινωνικής και οικονομικής προόδου μιας κοινωνίας. Είναι η βάση της δημοκρατίας. Πώς θα γίνει αυτό; Όταν αποδεχθούμε ότι η δημιουργία δεν είναι προνόμιο των λίγων αλλά δικαίωμα όλων μας. Όταν δουλέψουμε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα κάθε Έλληνα στην ισότητα απέναντι στον νόμο και το κράτος, το δικαίωμα να συμμετέχει και να συνδιαμορφώνει το μέλλον του και το δικαίωμα στην ασφάλεια ώστε να μπορεί να έχει στοιχειώδη προγραμματισμό στη ζωή του για να χτίσει το μέλλον του. Τέτοιο όραμα έχει εκφράσει παλαιότερα μόνο το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και για αυτό λέω ότι πρέπει να επιστρέψουμε στις αξίες του για να χτίσουμε, όμως, την κεντροαριστερά του μέλλοντος. Έχω γράψει ένα κείμενο, μια πολιτική πρόταση, την «Αναγέννηση», στο οποίο θέτω τις βάσεις για μια τέτοια πορεία», απάντησε σε ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει στον πολιτικό του χώρο και ποιστρατηγική πρέπει να ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για όσους του αποδίδουν προσωπική στρατηγική και φιλοδοξία να ηγηθεί του χώρου, ο κ. Γερουλάνος απάντησε:

«Θα το υποπτευόμουν και εγώ αν ξαφνικά κάποιος εμφανιζόταν και τα έλεγε αυτά από το πουθενά. Όμως τα λέω από την ημέρα που εκφράστηκε η πρώτη ιδέα της «Ελιάς». Τα ξαναείπα και για τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» και για το «ΚΙΝΑΛ». Τα ίδια έλεγα ακόμα και όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ίδρυσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Τα λέω γιατί τα πιστεύω. Δεν έχω απλά εμμονή με αρχές, αξίες και δημοκρατικές διαδικασίες. Πιστεύω ότι όταν τα κόμματα τούς γυρίζουν την πλάτη, το πληρώνουν ακριβά. Σε όσους, λοιπόν, τα λένε αυτά απαντάω: «Ξυπνήστε διότι έχετε χάσει την μπάλα. Βγείτε από τον μικρόκοσμό σας διότι οι εξελίξεις σάς έχουν αφήσει πίσω»».

Όσον αφορά στο αν ήρθε η ώρα η Φώφη Γεννηματά να παραδώσει τη σκυτάλη της ηγεσίας σε κάποιο νέο πρόσωπο, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι «τα πρόσωπα είναι το τελευταίο που με απασχολεί». «Μπορούμε να αναδείξουμε μια ουσιαστική, δημοκρατική συζήτηση για ένα όραμα που αφορά την Ελλάδα, τον Έλληνα και την Ελληνίδα σήμερα; Μπορούμε να πούμε πώς θα χτίσουμε μαζί τη μεσαία τάξη; Πώς θα απελευθερώσουμε την ελληνική δημιουργία; Τα κόμματα οφείλουν να έχουν δημοκρατικές διαδικασίες που οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε. Όλοι. Εφόσον λειτουργεί η δημοκρατία, υπάρχει πάντα λύση. Κι αυτό αφορά και το ΚΙΝΑΛ και το ΠΑΣΟΚ. Αργά ή γρήγορα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα», τόνισε.

Δείτε ακόμη:

Στον Πειραιά 200 μετανάστες από την Μόρια -Άλλοι 400 φεύγουν την Κυριακή

Υπουργοί σε σουίτες με 633 ευρώ τη βραδιά

Παγκόσμιο Στίβου: «Λαμπερή» η Στεφανίδη στη Ντόχα, φόρεσε ακόμα ένα μετάλλιο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X