Ελλάδα

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Παράταση της εργασίας για 5.066 εργαζόμενους δασεργάτες

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Παράταση της εργασίας για 5.066 εργαζόμενους δασεργάτες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Παράταση για 8 μήνες θα δοθεί σε όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για 5.066 δασεργάτες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπογραφεί η νέα ΚΥΑ παράτασης ενώ από 1.2.2019 θα πληρωθούν με βάση τον νέο κατώτατο μισθό.

Ειδικότερα με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υφυπουργού Νάσου Ηλιόπουλου σχεδιάζεται άμεσα η τροποποίηση της αρχικής απόφασης για τη συνέχιση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για τους 5.066 εργαζόμενους σε δασαρχεία της χώρας για την κάλυψη των αναγκών, με στόχο τον επανακαθορισμό της συνολικής χρονικής διάρκειας του προγράμματος.

Αυτό ανέφερε, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου. Σύμφωνα με τον ίδιο θα υπάρξει συνέχιση της απασχόλησης και μετά το πέρας της προβλεπόμενης, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο θα ορισθεί στη νέα τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Τα προγράμματα και ο ΟΑΕΔ

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι θα ασφαλίζονται εφεξής στον κωδικό ασφάλισης της απασχόλησής τους, δηλαδή ως δασεργάτες και μάλιστα με παράλληλη αναδρομική διόρθωση του κωδικού της ασφάλισής τους.

ΣΚΑΪ, Alpha, Ant1, Star, Open: Γιατί καλούνται σε ακρόαση στο ΕΣΡ!

Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται ως ΥΕ Εργάτες – Εργάτριες στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, θα ασφαλίζονται εφεξής στον κωδικό ασφάλισης ΕΦΚΑ 651120 (δασεργάτες ειδικευμένοι αναδάσωσης, φυτωρίων δασικών δένδρων κλπ., εκτιμητές, παραλήπτες ξυλείας σε δάση, επόπτες δασών, καλλιεργητές ιτέας, λυγαριάς κλπ., καλλιεργητές φυτωρίων δασικών και χριστουγεννιάτικων δένδρων, ρητινοσυλλέκτες) με παράλληλη αναδρομική διόρθωση του κωδικού ασφάλισής τους.

Τέλος, η μηνιαία αμοιβή των εργαζομένων θα αυξηθεί σύμφωνα με το νέο νομοθετημένο κατώτατο μισθό (650 ευρώ μικτά) και θα καταβληθεί αναδρομικά από 1/2/2019.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X