Ελλάδα

Κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για τη… φιλοσοφία

Κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για τη… φιλοσοφία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ε, τέτοια κόντρα ανάμεσα στον Τσίπρα και στον Μητσοτάκη ομολογώ πως δεν την περίμενα. Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διασταύρωσαν τα ξίφη τους, μέσω κοινωνικών δικτύων, για μία φιλοσοφική έννοια. Ναι, ναι καλά διαβάσατε για μία φιλοσοφική έννοια.

Με την πρώτη ματιά η αντιπαράθεση αυτή είναι θετική. Γιατί δεν γίνεται για ποταπά πράγματα, αλλά για υψιπετείς ιδέες. Για τη φιλοσοφία βρε αδελφέ που στο κάτω κάτω είναι γνήσιο ελληνικό δημιούργημα.

Τώρα αν οι δύο πολιτικοί είναι αντάξιοι του Σωκράτη,του Αριστοτέλη ή του Πλάτωνα δεν θα το κρίνω εγώ. Θα το κρίνετε εσείς ή τέλος πάντων άλλοι φιλοσοσφούντες. Εγώ ένα απλός Προβοκάτορας είμαι.

Η κόντρα άρχισε όταν ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη αναφέρθηκε σε ομιλία του στην έννοια της “ολιγαρκούς αφθονίας”.

Αμέσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης άδραξε την ευκαιρία να τον τρολάρει και με ανάρτησή του να τον κατατροπώσει γράφοντας: «Ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας το θαυμασμό του για τα αποτυχημένα σοσιαλιστικά μοντέλα της Λατινικής Αμερικής, μας είπε πως ονειρεύεται μια «ολιγαρκή αφθονία» στη χώρα μας. Προφανώς επιφυλάσσει το «ολιγαρκής» για τους Έλληνες και το «αφθονία» για τον ίδιο και την παρέα του».

Με την πρώτη ματιά φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ταπώνει τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός, όμως, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και απάντησε: «Επειδή ο κύριος Mητσοτάκης, ίσως έχει ακούσει μόνο για τον Χάγιεκ και τον Φρίντμαν, του συστήνω να ρίξει μια ματιά στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου, Σερζ Λατούς, ώστε να κατανοήσει τι είναι η έννοια της ολιγαρκούς αφθονίας.

»Αν και ο τρόπος ζωής του ίσως δε θα τον βοηθήσει να το κατανοήσει, δε θα του κάνει κακό να εμπλουτίσει λίγο τις γνώσεις του».

Ωχ Κυριάκο δεν γνωρίζει τον Σερζ Λατούς; Εσύ που τελείωσες το Κολάμπια;

Δείτε το σχετικό tweet του πρωθυπουργού

Alexis Tsipras

@atsipras

Προβολή εικόνας στο Twitter
Alexis Tsipras

@atsipras

Αν και ο τρόπος ζωής του ίσως δε θα τον βοηθήσει να το κατανοήσει, δε θα του κάνει κακό να εμπλουτίσει λίγο τις γνώσεις του.

Αλλά κι΄ εσύ Αλέξη δεν μας το είπες επακριβώς. Για “λιτή αφθονία”  μιλάει ο Σερζ Λατούς και όχι για ολιγαρκή…

Ο Προβοκάτορας

Η αβάσταχτα δύσκολη Παρασκευή της Φώφης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X