Ελλάδα

Κρίσιμο ερώτημα: Τελικά που βρίσκεται το Καστελόριζο;

Κρίσιμο ερώτημα: Τελικά που βρίσκεται το Καστελόριζο;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Που βρίσκεται το Καστελόριζο; Θα μπορούσε να αποτελεί την επιτομή της βλακώδους πολιτικής αντιπαράθεσης του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Δυστυχώς, όμως είναι τρανή απόδειξη της παθογένειας, της επικίνδυνης παθογένειας, που κυριαρχεί στην πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα μας, όπου το fake, όποιου είδους fake τείνει να καλύψει τα πάντα, κατά τον τρόπο «τάσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά».

Μέσα σε αυτό το άρρωστο κλίμα απάντηση στις ηλίθιες αντιπαραθέσεις αν το Καστελόριζο βρίσκεται στο Αιγαίο ή όχι επιχείρησε να δώσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τσιρώνης. Υπενθυμίζεται ότι είναι αυτός που έδωσε την αφορμή να ξεσηκωθούν διάφοροι και να τον κατηγορήσουν για διάφορα.

Ο Γιάννης Τσιρώνης απαντά λοιπόν στους επικριτές του με ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και αναφέρει:

Οι αντιδράσεις ορισμένων για τη γεωγραφική θέση του είτε οφείλονται σε άγνοια πατριδογνωσίας, είτε φτάνουν στην πολιτική παράκρουση. Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;

Προβολή εικόνας στο Twitter

Yannis Tsironis – Γιάννης Τσιρώνης@TsironisGianni
Οι αντιδράσεις ορισμένων για τη γεωγραφική θέση του είτε οφείλονται σε άγνοια πατριδογνωσίας, είτε φτάνουν στην πολιτική παράκρουση. Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;

Και επειδή η ανοησία στη χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας”  ιδίως η ανοησία ενδεχομένως και η αγραμματοσύνη πολιτικών και πολιτικολογούντων δεν έχει όριο, θα πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι όντως το Καστελόριζο δεν ανήκει γεωγραφικά στο Αιγαίο, αλλά στο Λύκιο πέλαγος. Ας ανοίξουν καμία γεωγραφία να ξεστραβωθούν.

Αλλά οι γραφικές ανοησίες συνεχίζουν.

-Δείτε τη σοβαρότητα με την οποία μεγάλο υποτίθεται site έγραψε: «Και μπορεί, γεωγραφικώς, το Καστελόριζο να ανήκει τύποις στο Λύκιο πέλαγος, ωστόσο προκαλεί ερωτήματα γιατί ο κ. Τσιρώνης έσπευσε να κάνει… μαθήματα γεωγραφίας σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή για τα εθνικά μας θέματα.» Και ο Προβοκάτορας επειδή δεν κατάλαβε, ρωτά το συνάδελφο, άραγε τί ερωτήματα του προκάλεσε; Να μας πει για να καταλάβουμε κι΄ εμείς.

-Την πολύ σοβαρή δήλωση του δημάρχου Μεγίστης: «Και πού ανήκουμε, στην Τουρκία;». Τί να του πεις; Στο ελληνικότατο Λύκιο πέλαγος;

-Τη δήλωση του τομεάρχη εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου με την οποία κατηγόρησε για ανευθυνότητα τον πρώην υπουργό και κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο να πάρει άμεσα θέση.
Και τί άραγε να του απαντήσει ο Γιώργος Κατρούγκαλος; Να του κάνει μαθήματα γεωγραφίας;

Και όλοι οι προηγούμενοι  βγάζουν χωρίς λόγο άναρθρες κραυγές, αφού ο Γιάννης Τσιρώνης στην αρχή της δήλωσής του είχε πει: «το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Και φαντάζομαι ότι ο δήμαρχος Μεγίστης θα κατάλαβε που ανήκει, ενώ ο Γιώργος Κουμουτσάκος ας ανοίξει κανένα βιβλίο γεωγραφίας…

Και όλοι να σταματήσουν τις ανόητες αντιπαραθέσεις…

Ο Προβοκάτορας

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X