Ελλάδα

Μονή Καισαριανής: Η περιφορά του επιταφίου μέσα στη φύση (pics)

Μονή Καισαριανής: Η περιφορά του επιταφίου μέσα στη φύση (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πλήθος πιστοί συμμετείχαν με κατάνυξη στην περιφορά του επιταφίου στη Μονή Καισαριανής. Μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με μεγάλη ιστορία που ξεκινά ως χώρος λατρείας από την Αρχαιότητα.

Η Μονή Καισαριανής είναι μεσαιωνική εκκλησία και βρίσκεται στον Υμηττό. Κατά πάσα πιθανότητα χτίστηκε κατά τη Βυζαντινή περίοδο, περίπου στο 1100, η οποία είναι η χρονολογία κατασκευής της διατηρημένης εκκλησίας (το καθολικό της Μονής).

Παλιά το τοπίο ήταν γεμάτο ελιές, ενώ κοντά στη Μονή ανάβλυζε πηγή με άφθονο και κρύο νερό. Η πηγή αυτή είναι μάλλον η αποκαλούμενη από τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους ποιητές «Καλλία».

Λίγο πιο πάνω από το σημείο αυτό η τοποθεσία στην αρχαιότητα ήταν αφιερωμένη στην Αφροδίτη και ονομαζόταν «Κυλλού Πήρα», σήμερα κοινώς «Καλλοπούλα».

Τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες ιδρύθηκε χριστιανικός ναός κοντά στην πηγή. Αργότερα τα δομικά υλικά του ναού χρησιμοποιήθηκαν στα μεταγενέστερα γύρω κτίρια.

Ο σημερινός ναός χτίστηκε τον 11ο αιώνα, και είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου. Γύρω του αναπτύχθηκε η περιοχή η οποία σήμερα ονομάζεται Καισαριανή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μεγάλη Παρασκευή – Τα Θεία Πάθη και τα έθιμα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X