Ελλάδα

Novartis: Οι ντρίμπλες Χρυσοχοΐδη για να γλιτώσει από τον Σαμαρά

Novartis: Οι ντρίμπλες Χρυσοχοΐδη για να γλιτώσει από τον Σαμαρά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ντρίμπλες κάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης στο θέμα της βίαιης προσαγωγής των προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς γνωρίζει ότι αυτό που ζητά ο Αντώνης Σαμαράς είναι παράνομο.

Προκειμένου ωστόσο να δείξει ότι πράττει… τα δέοντα το αρμόδιο τμήμα Προστασίας μαρτύρων της ΓΑΔΑ, έστειλε έγγραφο στην προανακριτική επιτροπή με το οποίο ζητά  εγγράφως οδηγίες για το πώς πρέπει να εκτελεστεί το ένταλμα προσαγωγής.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που υπάρχουν  στο έγγραφο αυτό , είναι για παράδειγμα σε ποιόν εισαγγελέα πρέπει να απευθυνθούν οι αστυνομικοί που θα αναλάβουν   την υπόθεση αυτή  . Στον εισαγγελέα υπηρεσίας ή σε αυτόν που έδωσε το καθεστώς προστασίας στους μάρτυρες.

Εάν στην διεύθυνση που έχε δώσει ο μάρτυρας δεν υπάρχει κανείς  πως πρέπει να αντιδράσουν οι αστυνομικοί;

Με ποιόν τρόπο θα οδηγηθεί ο μάρτυρας στην επιτροπή για να καταθέσει ; Τον πάνε στην προανακριτική επιτροπή με το πραγματικό του όνομα ή με εκείνο που χρησιμοποιεί ως ψευδώνυμο;

Εάν κάποιος επικαλεστεί ασθένεια πως αντιδρούν οι αστυνομικοί ;

Όλα αυτά τα ερωτήματα έχουν την σημασία τους καθώς σύμφωνα με τον νόμο ο μοναδικός που μπορεί να άρει το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων είναι ο εισαγγελέας που τους το έδωσε. Σε άλλη περίπτωση η πολιτεία θα έχει παραβιάσει τον νόμο και εκεί τα πράγματα θα πάρουν άλλη τροπή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X