Media

Ουμπέρτο Εκο: Επικίνδυνος ο ασφυκτικός έλεγχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης…

Ουμπέρτο Εκο: Επικίνδυνος ο ασφυκτικός έλεγχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αναφερθήκαμε πολλές στον eretikos.gr για την παραπληροφόρηση, τα fake news, την απόκρυψη ειδήσεων, τη διαστρέβλωση πληροφοριών. Αναφερθήκαμε επίσης για τα μέσα ενημέρωσης, που έναντι ορισμένων οφελημάτων (συνήθως έναντι αμοιβής) αντί να ενημερώνουν τους πολίτες με εντιμότητα, τάσσονται στο πλευρό κομμάτων, επιχειρήσεων και άλλων συμφερόντων πολιτικών ή οικονομικών συνήθως.

Θα σας πούμε επίσης, πως δεν υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση. Μην ακούτε το γνωστό παραμύθι. Οταν κάποιος δημοσιογράφος επεξεργάζεται μία πληροφορία υπεισέρχεται το προσωπικό στοιχείο, τα πιστεύω, το σύστημα αξιών και επομένως το τελικό αποτέλεσμα της επεξεργασίας είναι υποκειμενικό. Οχι, όμως, κατ΄ανάγκη κακό. Αρκεί να είναι έντιμη η διεργασία και όχι αποτέλεσμα άλλων παρεμβάσεων. Γι΄ αυτό λοιπόν, οφείλουμε να απαιτούμε έντιμη ενημέρωση, έντιμη πληροφόρηση.

Και επειδή σήμερα η ενημέρωση είναι το μεγαλύτερο όπλο, είτε για να ξυπνήσουν οι πολίτες, είτε να τους αποκοιμίσουν, σας παραθέτουμε την πολύ εμβριθή ρήση του Ουμπέρτο Εκο, που μας δείχνει πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η πλήρως ελεγχόμενη ενημέρωση-πληροφόρηση των πολιτών.

Image may contain: 1 person, text

Με τη φράση του ο μεγάλος φιλόσοφος μας αποκαλύπτει τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας. Δεν αναφερόμαστε βεβαίως στο σκέλος του φασισμού, αλλά σε εκείνο του ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Καληνύχτα μας…

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X