Ελλάδα

Πρόεδρος αστυνομικών Ορεστιάδας: Πάμε για νέα Ειδομένη

Πρόεδρος αστυνομικών Ορεστιάδας: Πάμε για νέα Ειδομένη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στις Καστανιές όπου ορδές προσφύγων και μεταναστών συρρέουν με σκοπό να περάσουν στη χώρα μας, μετά την προκλητική ενέργεια του Ερντογάν να ανοίξει τα δικά του σύνορα.

Οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στο σημείο ξεπερνούν τις 6.000 ενώ από το πρωί οι συσκέψεις του πρωθυπουργού είναι συνεχείς με σκοπό τον περιορισμό της κρίσης.

Ήδη εδώ και ώρες καταφτάνουν στα σύνορα διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ η κατάσταση στις Καστανιές χαρακτηρίζεται έκρυθμη.

Στο Dikaiologitika News μίλησε ο Ηλίας Ακίδης, πρόεδρος Συνδικαλιστικης Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας τονίζοντας ότι:

«Αυτή τη στιγμή στις Καστανιες και στην περιοχή του Βόρειου Έβρου βρίσκονται χονδρικά 800 αστυνομικοί. Έχουν έρθει κι από Θεσσαλονίκη κι από πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. “Το βράδυ αργότερα αναμένουμε και διμοιρίες από Αθήνα κι ενισχυομαστε διαρκώς. Υπάρχει απόλυτη συνεργασία κι ομοψυχία στο σώμα των αστυνομικών, πολλοί ζητούν να έρθουν εθελοντικά. Η αλήθεια πάντως είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια που είμαι εδώ αυτό που συμβαίνει δεν το χω ξαναδεί ποτέ. Είναι πρωτόγνωρο, είναι απειλή είναι εισβολή. “Όπως εξηγεί, οι λαθρομετανάστες στις Καστανιες, γιατί αυτή εκτιμά ο ίδιος ότι είναι η συντριπτική πλειονότητα αυτού του πλήθους, είναι υποκινουμενοι από την κυβέρνηση του Ερντογαν.” Ήδη στήνουν κάτι πρόχειρα παραπηγματα για να διανυκτέρευσουν. Είμαστε στη δεύτερη ημέρα αυτής της κατάστασης. Αν συνεχίσουμε έτσι πάμε για νέα Ειδομενη. Επίσης υπάρχει αριθμός εξ αυτών που κατεβαίνει κάτω από τις Καστανιες και προσπαθεί να περάσει από τον ποταμό Έβρο, ο οποίος όμως είναι δύσκολο να ελεγχθεί δεδομένου ότι μιλάμε για 200 χιλιόμετρα ποτάμι.»

Πηγή: Dikaiologitika News

Δείτε ακόμη:

Έβρος: Δύσκολη η νύχτα στις Καστανιές -Αυξάνονται οι ελληνικές δυνάμεις στο σημείο (vids)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X