Ελλάδα

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα από το 2020!

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα από το 2020!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στις… επάλξεις το υπουργείο Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας που αναμένεται να υποστούν… ολικό λίφτινγκ από το 2020!

“Φαρμάκι” τα τέλη κυκλοφορίας!

Κι αυτό διότι θα τεθεί σε ισχύ ένας νέος τρόπος για την μέτρηση στις εκπομπές ρύπων, αλλά και στις καταναλώσεις καυσίμου WLTP.

Το υπουργείο Οικονομικών ψάχνει το πώς… δεν θα “πνιγούν” όσοι έχουν αυτοκίνητα κι αυτό διότι αν δεν αλλάζει η κλίμακα υπολογισμού που ισχύει τώρα για τα τέλη κυκλοφορίας, τότε η επιβάρυνση θα είναι βέβαιη και… μεγάλη.

Εδώ να σημειώσουμε επίσης πως ο νέος τρόπος για τον υπολογισμό των ρύπων για τα ΙΧ με βάση τον οποίο “βγαίνουν” τα τέλη, αναμένεται να ισχύει από την 1η του Σεπτέμβρη. Και μάλιστα σε όλη την Ευρώπη.

Βήμα – βήμα η… ανάσα! Έτσι θα πάρετε πιο φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα!

Με μεγαλύτερη αυστηρότητα από το προηγούμενο, το νέο καθεστώς θα οδηγήσει σε μια καταγραφή για τους αυξημένους ρύπους του διοξειδίου του άνθρακα για το κάθε ΙΧ.

Τι σημαίνει αυτό; Σήμερα, ένα ΙΧ που “βγάζει” 130 γραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα, έχει τέλη κυκλοφορίας 156 ευρώ το χρόνο. Με τα νέα πρότυπα, το ίδιο ακριβώς όχημα θα “δείχνει” πως εκπέμπει… κρατηθείτε, 200 γραμμάρια! Αυτό σημαίνει πως τα τέλη θα εκτοξευτούν σε 556 ευρώ (!) τουτέστιν 400 ευρώ παραπάνω!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X