Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Άφησα το παιδί μου στο σχολείο και το έχασα!» – Ξέσπασε η μητέρα του 4χρονου

Θεσσαλονίκη: «Άφησα το παιδί μου στο σχολείο και το έχασα!» – Ξέσπασε η μητέρα του 4χρονου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όπως κάθε μέρα, η μητέρα του 4χρονου αγοριού άφησε το παιδί της στο 24ο νηπιαγωγείο στον Εύοσμο. Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν εφιαλτικά για την ίδια.

Το 4χρονο αγόρι ξέφυγε της προσοχής των νηπιαγωγών και βγήκε στους δρόμους. Το βρήκαν να περιπλανιέται μόνο του, με τη μητέρα να μην μπορεί να κρύψει το θύμο και την οργή της.

Μια μέρα αφού έγινε γνωστό το σοκαριστικό περιστατικό, η μητέρα του παιδιού μίλησε στο MEGA. Και δεν μπορούσε να κρύψει όσα ένιωθε!

«Δεν μπορώ να μην κατηγορήσω το γεγονός ότι χάθηκε το παιδί μου. Και ότι με πήρε η αστυνομία τηλέφωνο ότι βρήκανε το παιδί μου, ενώ εγώ ξέρω ότι το έχω αφήσει στο σχολείο του» σημείωσε.

Σοκαρισμένη ακόμα, η μητέρα αφηγήθηκε όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή (17.09.2021), όταν το παιδί της βγήκε μόνο του στο δρόμο και για καλή του τύχη το βρήκε μια περαστική και το παρέδωσε στην αστυνομία.

Πήγαινε στο σπίτι του, όταν το βρήκε η γυναίκα. «Το είδε στην άκρη του δρόμου, περπατούσε, πέρασε τον δρόμο του σπιτιού του και συνέχιζε κατά κάτω γιατί που να καταλάβει ακριβώς ένα παιδί μόνο του, πού βρίσκεται το σπίτι του. Και όχι μόνο έφυγε μόνος του… Έφυγε με την τσάντα του» περιέγραψε η μητέρα του παιδιού.

«Δεν το κατάλαβαν καν»

Φυσικά, το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση. Νηπιαγωγοί και γονείς προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε ώστε να μην ξανασυμβεί.

«Δεν έγιναν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Η εκπαιδευτικός τα είχε μέσα, βγήκε κάποια στιγμή μια άλλη εκπαιδευτικός, άνοιξε την πόρτα και δεν την ξανάκλεισε», ανέφερε η Αγγελική Ζανίκου, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Δήμου Κορδελίου Ευόσμου.

Η μητέρα του 4χρονου αγοριού όμως ισχυρίζεται ότι οι δάσκαλοι άργησαν πολύ να καταλάβουν ότι ο γιος της έλειπε από την τάξη.

«Ό,τι και να έγινε, χάθηκε το παιδί μου. Αυτό έχω να πω μονάχα. Δεν είναι υποτίθεται καμία δικαιολογία αν μπήκε κάποιος, αν βγήκε κάποιος. Η πόρτα ανοιχτή ήταν. Απ’ ό,τι εγώ έχω μάθει, δεν το κατάλαβαν καν ότι έλειπε. Όταν πήγε η αστυνομία, εκείνη την ώρα βγήκε η κυρία έξω. Οπότε πόση ώρα έλειπε και δεν τον πήραν χαμπάρι».

Σύμφωνα με την αστυνομία, το παιδάκι έφυγε από την ανασφάλιστη πόρτα του νηπιαγωγείου, εντοπίστηκε στον δρόμο.

Οι εκπαιδευτικοί, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι εξαιτίας των μέτρων κατά του κορονοϊού, χρησιμοποιούνται πλέον περισσότερες από μία πόρτες εισόδου και εξόδου στο σχολείο, με αποτέλεσμα, να μην είναι δυνατός ο απόλυτος έλεγχος.

Γονείς παιδιών που πηγαίνουν στο ίδιο νηπιαγωγείο, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την νηπιαγωγό, υπό την εποπτεία της οποίας ξέφυγε ο μικρός.

«Το βράδυ που γύρισε, εννοείται πως σκέφτηκε τι έγινε, επειδή του μιλήσαμε και όλοι μας, ότι ακόμη και πόρτα ανοιχτή να βρει, δεν κάνει να την περάσει. Αλλά η παιδική αθωότητα, πώς το λένε, τι να… και η περιέργεια… σ’ αυτή την ηλικία τα παιδιά έτσι είναι. Δεν έχουν αίσθηση του κινδύνου, δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται», λέει η μητέρα του 4χρονου.

Σε βάρος της νηπιαγωγού σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X