Ελλάδα

Τι αναφέρει η επιστολή Πομπέο σε Μητσοτάκη (vid)

Τι αναφέρει η επιστολή Πομπέο σε Μητσοτάκη (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή στήριξης στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, όπως έκανε γνωστό, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Όπως είπε ο κ. Δένδιας, οι ΗΠΑ εκφράζουν την προσήλωση τους στη διατήρηση της ευημερίας, της Δημοκρατίας κι ασφάλειας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, ο κ. Πομπέο χαρακτηρίζει ως «καταπληκτικές» τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Δένδιας, στην επιστολή παρέχεται η διαβεβαίωση ότι «οι ΗΠΑ θα στηρίζουν πάντα την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία» στην περιοχή.

Η αναφορά του κ. Πέτσα στην επιστολή Πομπέο κατά την εισηγητική του τοποθέτηση:

«Παρουσιάζω την επιστολή που έστειλε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο. Στην επιστολή αυτή, οι ΗΠΑ δεν μιλούν μόνο για την υποχρέωση επίλυσης των διαφορών με ειρηνικά μέσα και για την αποφυγή προκλητικών πράξεων ή διακηρύξεων. Κυρίως τονίζουν και μάλιστα δυο φορές στην ίδια επιστολή, ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες να στηρίξουν την αυημερία, την ασφάλεια και τη δημοκρατία της Ελλάδας. Επιπλέον τονίζουν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα ως ηγέτη στην Ευρώπη, ως σύμμαχο – κλειδί και ως κρίσιμο παίκτη στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Είναι σαφές ότι η επιστολη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών. Είναι ταυτόχρονα μια αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που βιάστηκαν να απαξιώσουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον πριν από δυο εβδομάδες».

Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/ti-anaferei-i-epistoli-pompeo-ston-kyriako-mitsotaki-gia-ta-ellinotourkika
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Δείτε ακόμη:

Πάτρα: 82χρονος ψάλτης σκότωσε 45χρονο και μετά τον “διάβασε”!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X