Ελλάδα

Υπόθεση Siemens: Ενοχοι Χριστοφοράκος και άλλοι 21 κατηγορούμενοι

Υπόθεση Siemens: Ενοχοι Χριστοφοράκος και άλλοι 21 κατηγορούμενοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ενοχή των 22 από τους 54 κατηγορούμενους για την υπόθεση της Siemens ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελένη Σκεπαρνιά.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Siemens

Η κυρία Σκεπαρνιά υποστήριξε ότι έχει εξαλειφθεί λόγω παραγραφής η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας υπαλλήλου, καθώς με διάταξη στο νέο Ποινικό Κώδικα, ο υπάλληλος του ΟΤΕ δεν είναι πλέον δημόσιος υπάλληλος.

Για 22 εκ των κατηγορουμένων ωστόσο η Ελένη Σκεπαρνιά ζήτησε την ενοχή τους για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κατ’ επάγγελμα. Μεταξύ αυτών οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλλας, Πρόδρομος Μαυρίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Γιώργος Σκαρπέλης και τα τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλωντ Οσβαλντ.

Για τον Θεόδωρο Τσουκάτο, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν αποδείχθηκε ότι τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ, καθώς κατά την κρίση της, «η τελική κατάληξη των χρημάτων ήταν ή ο ίδιος ή άλλο τρίτο πρόσωπο» καθώς δεν αποδείχθηκε ότι τα χρήματα κατέληξαν είτε σε υπαλλήλους του ΟΤΕ ή στα ταμεία του κόμματος, όπως ο ίδιος ο κ. Τσουκάτος υποστηρίζει.

Κατόπιν αυτών, το αδίκημα σε βάρος του έχει παραγραφεί επισήμανε η εν λόγω εισαγγελική λειτουργός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X