Ελλάδα

100 χρόνια Μπέργκμαν – Ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα

100 χρόνια Μπέργκμαν – Ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το φετινό καλοκαίρι, με αφετηρία το ντοκιμαντέρ “Μπέργκμαν ένας αιώνας” της σκηνοθέτριας Μαργκαρέτε Φον Τρότα,  η εταιρεία διανομής Weirdwave παρουσιάζει ένα ειδικό, κινηματογραφικό αφιέρωμα: Τα “100 χρόνια Μπέργκμαν.”

Πρόκειται για την προβολή οχτώ αριστουργηματικών ταινιών (σε νέες, ψηφιακές κόπιες), με τις οποίες ο σπουδαίος, Σουηδός δημιουργός της έβδομης τέχνης απογείωσε την ποιότητα του κινηματογράφου. Δίνοντας στο κοινό των σινεφίλ, το σπάνιο προνόμιο της διαφορετικής θέασης!

Καθώς οι ταινίες του περιλαμβάνουν μια πολυεπίπεδη ματιά, συνδυάζοντας ιδανικά το σενάριο με τη σκηνοθεσία. Ενώ πραγματεύονται διαχρονικούς, ανθρώπινους προβληματισμούς, που έρχονται σε σύγκρουση ακόμη και με κοινωνικές δομές του δυτικού πολιτισμού. Επιπροσθέτως μέσα σε αυτά τα έργα, πάλλεται η ψυχή του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν!

Κάθε θεατής, που έχει δει έστω και μία από αυτές τις οχτώ ταινίες, θέλει οπωσδήποτε να ανακαλύψει το σκεπτικό αυτής της διάνοιας, αναζητώντας και άλλες καλλιτεχνικές εκφράσεις του αινιγματικού Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

Με αφετηρία το ντοκιμαντέρ “Μπέργκμαν ένας αιώνας,” της Μαργκαρέτε Φον Τρότα (16 Μαΐου 2019), την οποία ως καλλιτέχνιδα εκτιμούσε ο ίδιος “ο ποιητής με την κάμερα”, θα ακολουθήσει ένα καλοκαιρινό αφιέρωμα με τις οχτώ εξής σπουδαίες ταινίες:

-Καλοκαίρι με τη Μόνικα (23 Μαΐου)

-Φάννυ και Αλέξανδρος

-Φθινοπωρινή Σονάτα

-Πρόσωπο με πρόσωπο

-Σιωπή

-Η έβδομη Σφραγίδα

-Άγριες Φράουλες

-Περσόνα

Για μια ιδιαίτερη, κινηματογραφική γνωριμία με τη διάνοια του πολυτάλαντου σκηνοθέτη, το εν λόγω αφιέρωμα είναι η ιδανική ευκαιρία…

Γιατί όπως όλες οι ταινίες, έτσι και εκείνες που περιλαμβάνουν  ανεκτίμητους, κοινωνικούς και συναισθηματικούς κόσμους, -και εμείς καλούμαστε απλώς να τις αποκαλέσουμε ως αριστουργήματα- έχουν δημιουργηθεί για την παντοτινά γοητευτική, μεγάλη οθόνη.

Μία Διοργάνωση από τη Weirdwave

Γιάννης Κρουσίνσκυ 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X