Επιλογές

Ανατροπές στην εκλογή ευρωβουλευτών

Ανατροπές στην εκλογή ευρωβουλευτών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυτό που τρέμουν όλοι οι ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, δηλαδή την κατάργηση του σταυρού προτίμησης και την επαναφορά της λίστας για τις ευρωεκλογές, εξετάζει η κυβέρνηση.

Οι νυν ευρωβουλευτές δεν επιθυμούν αυτή την αλλαγή, αφού με την λίστα ο κάθε αρχηγός θα τοποθετήσει τους δικούς του ανθρώπους στην Ευρωβουλή και δεν θα αναζητήσει προβεβλημένα πρόσωπα που θα φέρουν ψήφους στο κόμμα.
Οι πληροφορίες λένε ότι το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει την αντικατάσταση του σταυρού  προτίμησης με μεικτό σύστημα ( λίστα και σταυρό) ή απλώς την κατάργηση του  σταυρού προτίμησης στην οποία είχε προχωρήσει ο Αντώνης Σαμαράς στις ευρωεκλογές του 2014.

Ο τότε πρωθυπουργός είχε κάνει αυτή την κίνηση καθώς το κόμμα του αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, δεδομένου ότι η ΝΔ βρισκόταν σε αποδρομή και επιζητούσε υποψηφίους που θα τρέξουν για τον σταυρό.

Την συγκεκριμένη  στιγμή και καθώς όλα δείχνουν ότι οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις  εθνικές εκλογές το κριτήριο αυτό είναι περιττό για τον  ΣΥΡΙΖΑ .

Παράλληλα   οι εφορευτικές επιτροπές θα απαλλαγούν από ένα μεγάλο φορτίο εργασίας που θα είναι οι σταυροί στα ευρωψηφοδέλτια, την στιγμή μάλιστα που παράλληλα θα διεξάγονται και οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X