Επιλογές

Απίστευτης αξίας οι υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα

Απίστευτης αξίας οι υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εμείς στον eretikos.gr σας ενημερώναμε συνεχώς την αξία και για τη σημασία που έχουν οι υδρογονάνθρακες για τη χώρα μας. Είναι το μέλλον και προπαντός η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον των Ελλήνων.

Η Κυριακάτικη Kontranews προχωράει σε μία πολύ μεγάλη αποκάλυψη για το ύψος των υδρογονανθράκων στη χώρα μας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Αντώνη Φώσκολου πρωτοπόρου των προσπαθειών για τους υδρογονάνθρακες νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, για τους οποίου υπογράφηκαν οι συμβάσεις την περασμένη Πέμπτη, η αξία όλων των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο υπέδαφος της χώρας μας ανέρχεται σε 20 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ναι καλά διαβάσατε σε 20 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι στα δημόσια ταμεία και στο ασφαλιστικό θα εισρεύσουν 4 τρισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 20 σημερινά ελληνικά ΑΕΠ. Επίσης θα δημιουργηθούν περί το 1.000.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.

Και μόνο οι αριθμοί αυτοί αποδεικνύουν το τεράστιο λάθος (για να μην πούμε έγκλημα) των κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου. Και χρειάστηκε η επίμονη σταθερή, συνεχής και αταλάντευτη προσπάθεια του Γιάννη Μανιάτη για να ξεκινήσουν πάλι οι έρευνες και οι προσπάθειες για να αξιοποιήσουμε τον αμύθητο αυτό πλούτο. Χρειάστηκε ο Γιάννης Μανιάτης να παλέψει για να κάμψει την αντίσταση της κυρίας Μπιρμπίλη που δεν ήθελε με τίποτα τις έρευνες. Και ως γνωστόν τότε η κυρία Μπιρμπ΄θλη ασκούσε μεγάλη επιρροή στον Γιώργο Παπανδρέου.

Δυστυχώς ακολούθησε η διετία με υπουργούς τον Πάνο Λαφαζάνη και τον Πάνο Σκουρλέτη και καθυστέρησαν δύο χρόνια οι έρευνες. Αν η ιδεοληπτική στάση των Λαφαζάνη και Σκουρλέτη δεν είχε εμποδίσει τις έρευνες, σήμερα θα είχαμε βρει τουλάχιστον τα 150 εκατομμύρια βαρέλια δυτικά του Πατραϊκού κόλπου από τα ταμεία θα προικοδοτηθούν με 4,5 δισ. ευρώ.

Ευτυχώς ο Γιώργος Σταθάκης επιτάχυνε τις διαδικασίες και σήμερα, έστω καθυστερημένα, μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα σε καλύτερες μέρες.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

 

Ανάσταση της Ελλάδας με τους υδρογονάνθρακες

Υδρογονάνθρακες: Η μεγάλη ντροπή των Ελλήνων πολιτικών

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X