Επιλογές

Δημοσκόπηση Rass: Αυτοδυναμία και τιμωρία των κομμάτων

Δημοσκόπηση Rass: Αυτοδυναμία και τιμωρία των κομμάτων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υποχώρηση όλων των κομμάτων και υψηλό ποσοστό αρνητικής ψήφου, που φανερώνει ρευστότητα μετεκλογική, διάθεση τιμωρίας των κομμάτων, αλλά και αδυναμία της Χρυσής Αυγής να μπει στη Βουλή δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση. Διαφορά στην εκτίμηση ψήφου είναι 11,7% υπέρ της ΝΔ  καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της Rass πριν από τις εκλογές για το Action24.

Στην ίδια δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή φαίνεται να τίθεται εκτός της επόμενης Βουλής και το Κίνημα Αλλαγής να εδραιώνεται στη 3η θέση, ενώ μάχη για την είσοδο στη Βουλή, δίνουν με οριακά ποσοστά, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Εκτίμηση ψήφου
Σύμφωνα με τη Rass η μέση τιμή στην Εκτίμηση Ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 39,4%, ΣΥΡΙΖΑ 27,7, Κίνημα Αλλαγής 8,2%, ΚΚΕ 5,9%, Ελληνική Λύση 3,2%, ΜέΡΑ25 3%, Χρυσή Αυγή 2,7, Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 1,8%

Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά έχουν ως εξής (%)

ΝΔ 35,2
ΣΥΡΙΖΑ 25,4
ΚΙΝΑΛ 8
ΚΚΕ 5,7
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3
ΜΕΡΑ24 2,8%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 1,8
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,6
ΑΛΛΟ 3,8
ΑΚΥΡΟ 2,3
ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ 7,9

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση  ποσοστό της ΝΔ ήταν 35,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο 26,2%, διαφορά 9,2 μονάδων δηλαδή. Το Κίνημα Αλλαγής ήταν στο 8,7%, μία μονάδα πάνω από τις ευρωεκλογές και ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6,1%. Την τέταρτη θέση δείχνει να παίρνει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3,4% αφήνοντας πίσω τη Χρυσή Αυγή που καταγράφει ποσοστό 3,2% και οριακά μπαίνει στη Βουλή.

Συγκρίνοντας τις δύο δημοσκοπήσεις βλέπουμε παρότι στη δεύτερη είμαστε πιο κοντά στην κάλπη όλα τα κόμματα υποχωρούν. Η ΝΔ χάνει 0,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 0,8% το ΚΙΝΑΛ 0,7%, το ΚΚΕ 0,4%.

Για ποιο λόγο θα ψηφίσω ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ

Οι απαντήσεις είναι αποκαλυπτικές, αφού οι αρνητικές ψήφοι είναι πάρα πολλές. Στο ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό αυτών που ψηφίζουν αρνητικά (για να μην έρθει η ΝΔ είναι 37,6%) και στη ΝΔ 29,9% (για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ που ερμηνεύεται ως τιμωρητική ψήφος )

Στην ερώτηση για ποιο λόγο θα ψηφίσετε ΝΔ, το 61,6% απαντά επειδή πιστεύει ότι θα πάει τη χώρα μπροστά, το 29,9% για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και για άλλο λόγο απαντά το 7,5%. Στο αντίστοιχο ερώτημα για το ΣΥΡΙΖΑ το 50,4% απαντά επειδή πιστεύει ότι θα πάει τη χώρα μπροστά, το 37,6% για να μην έρθει η ΝΔ απαντά το 37,6%, ενώ για άλλο λόγο λέει το 11,8%.

 

Τι πρέπει να κάνει το ΚΙΝΑΛ αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ
Στο ερώτημα τι πρέπει να κάνει το ΚΙΝΑΛ αν δεν προκύψει το ΚΙΝΑΛ το 48,3% των ερωτηθέντων απαντούν να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο πρώτο κόμμα και να μπει στην κυβέρνηση, το 20,4% να δώσει ψήφο ανοχής χωρίς να μπει στην κυβέρνηση και το 23% να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με απλή αναλογική.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X