Διεθνή

Ερντογάν: Αν θέλετε να ανοίξει η Χάλκη, θέλουμε τζαμί με μιναρέ

Ερντογάν: Αν θέλετε να ανοίξει η Χάλκη, θέλουμε τζαμί με μιναρέ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Ανδριανούπολη, αποκάλυψε ότι στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα, έθεσε το θέμα στον Πρωθυπουργό ότι αν θέλουν την Χάλκη να ανοίξουν το τζαμί στην Πλάκα με μιναρέ.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε πως όταν ο Αλέξης Τσίπρας έφερε τη συζήτηση για την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ο ίδιος ανταπάντησε πότε θα ανοίξει το τζαμί στην Πλάκα.

«Τότε τον ρώτησα γιατί δεν υπάρχει μιναρές» δήλωσε ο κ. Ερντογάν, λέγοντας παράλληλα ότι ο μιναρές είναι «απαραίτητος» .

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είπα: “κοίταξε, θέλετε κάτι από εμάς. Θέλετε τη Θεολογική Σχολή (της Χάλκης)”.

Είπα: “ας ανοίξουμε το Φετιχέ Τζαμί (σ.σ.: στην Πλάκα)”.

Είπαν: “θα ανοίξουμε το τζαμί”. Και ρώτησα γιατί δεν υπάρχει μιναρές; Θα μπορούσαν οι εκκλησίες να είναι χωρίς καμπαναριό;

Ποιο είναι το ουσιαστικό μέρος ενός τζαμιού;

Οι μιναρέδες που φτάνουν ως τον ουρανό» όπως μεταδίδει η τουρκική ιστοσελίδα Sozcu.

Ενώ παράλληλα με νεοθωμανικό παραλήρημα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς περιστροφές, εκφώνησε ένα μανιφέστο επεκτατισμού.

«Από την Αδριανούπολη απευθύνομαι σε όλη τη Θράκη, σε όλο το Αιγαίο και σε όλη την Τουρκία και λέω: Αυτή η χώρα αποτελεί κοινή πατρίδα όλων και των 82 εκατομμυρίων πολιτών ανεξάρτητα από χρώμα, πλούτη ή διαφορετικότητα.» είπε.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

«Ξεσπάθωσε» ο Ερντογάν: Προστατεύουμε αυστηρά τα δικαιώματα μας

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X