Show Biz

Μάχη για τη ζωή της δίνει η δημοσιογράφος Ρίκα Βαγιάννη (vid)

Μάχη για τη ζωή της δίνει η δημοσιογράφος Ρίκα Βαγιάννη (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μάχη για τη ζωή της δίνει η γνωστή δημοσιογράφος Ρίκα Βαγιάννη.

Η αγαπημένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, κόρη του δημοσιογράφου Γιάννη Διακογιάννη τους τελευταίους μήνες ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, στα πενήντα έξι της χρόνια.
Η Ρίκα σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας αφού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας στο οποίο στέκεται με κουράγιο και αξιοπρέπεια.
Προ καιρού, μάλιστα, χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε δημόσιο νοσοκομείο.
Δεν έμεινε, όμως, εκεί για πολύ, καθώς η ίδια και οι άνθρωποι του πολύ στενού οικογενειακού περιβάλλοντος της αποφάσισαν να μεταφερθεί αλλού.
Συγκεκριμένα, η Ρίκα Βαγιάνη μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, στο οποίο παραμένει έως σήμερα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η δημοσιογράφος επέλεξε να δώσει τη μάχη της αθόρυβα, έχοντας στο πλευρό της μόνο την οικογένειά της.
Προτίμησε να μη μάθει κανείς λεπτομέρειες για την υγεία της, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως έχει δεχτεί λίγες επισκέψεις μέχρι τώρα στο νοσοκομείο.

Μια παλαιότερη συνέντευξή της…

Kαλεσμένη της εκπομπής Joy, βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής 10 Νοεμβρίου 2013 η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, Ρίκα Βαγιάννη. Η Ρίκα Βαγιάννη μίλησε για την απόφασή της να ζήσει στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Αυστραλία, με την οικογένειά της, για τους ρυθμούς ζωής των κατοίκων της Αυστραλίας και για την σχέση που έχει με την εξωτερική της εμφάνιση.

Η δημοσιογράφος είχε φύγει στις αρχές του 2011 για το Περθ της Αυστραλίας, μαζί με τον πανεπιστημιακό σύζυγό της, Νίκο Στεφανή (γιο του Κώστα Στεφανή υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ). 

Η Ρίκα Βαγιάννη μάλιστα δεν δίστασε να εξομολογηθεί ότι τον δεύτερο χρόνο ζωής της εκεί απολύθηκε από όλες τις δουλειές που είχε μέχρι πρότινος στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«Πριν ζήσω στην Αυστραλία, ήθελα πολύ να ζούσα σε μια άλλη χώρα. Όμως το παιδί ήταν σε ευαίσθητη ηλικία και δεν μπορούσαν ομολογουμένως και οι δύο γονείς να ξαμολυθούν σε δουλειές και ταξίδια. Ο άνδρας μου δούλευε αλλά η μαμά έπρεπε να μείνει στο σπίτι. Έπρεπε να μετακομίσουμε το νοικοκυριό και να φροντίσουμε για τις δραστηριότητες του παιδιού μας εκεί. Χρειαζόταν φυσική παρουσία για την ανατροφή του. Δεν είμαι άνθρωπος που ψήνεται. Θα ήταν ψέμα αν το έλεγα αυτό. Θα αδικούσα τον εαυτό μου.

Το πρώτο χρόνο παραμονής μου εκεί, είχα την δουλειά μου στο Έθνος απλά μετατέθηκα στο πιο διεθνές κομμάτι και είχα μια στήλη σε free press περιοδικό και κάποιες άλλες συνεργασίες που έτρεχαν. Το δεύτερο χρόνο με απέλυσαν όλοι γιατί ήμουν πολυτέλεια πια. Μου είπαν ότι «εδώ αφήνουμε να φύγουν άνθρωποι-κλειδιά που έχουν οικογένεια. Είναι προκλητικό. Έτσι έχασα όλες τις δουλειές που είχα.»

… Ενώ η Ρίκα Βαγιάννη (Ζούλα Μαρίκα κατά κόσμον) το 2013, ανατρέχει στο ρεπορτάζ που είχε κάνει ο βιολογικός της πατέρας, Οδυσσέας Ζούλας, για το γάμο του Ωνάση με την Τζάκι στον Σκορπιό, για τη Βραδυνή, με το άρθρο της στο protagon.

«Το εκκλησάκι της Παναγίας στον Σκορπιό είναι μικροσκοπικό, αλλά εκείνο το βράδυ οι τοίχοι του είχαν γίνει λάστιχο – κανείς δεν περίμενε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να χωρέσει τόσο κόσμο. Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι δημοσιογράφοι, ελάχιστοι και επιλεκτικά διαπιστευμένοι, προσπαθούσαν μέσα στο πλήθος να φτάσουν όσο πιο κοντά γινόταν στους πρωταγωνιστές του “γάμου του αιώνα”. Δεν ήταν εύκολο όμως. Στενοί συγγενείς, παιδιά, παραπαίδια, οι αξιωματικοί και το πλήρωμα της “Χριστίνας”, οι έχοντες εργασία και θέση στο νησί, και οι χωροφύλακες, σχημάτιζαν κλοιό προστασίας γύρω από την Τζάκι και τον Αριστοτέλη.

Όλη τη μέρα έβρεχε καρεκλοπόδαρα. Κανονική καταιγίδα. “Γούρι”, δήλωνε η αδελφή του γαμπρού στον Τύπο, μακαρίως αγνοώντας τις ζοφερές εξελίξεις που επιφύλασσε το μέλλον στη δυναστεία. Ένας βροχερός γάμος δεν είναι υποχρεωτικά και τυχερός. Ή, τουλάχιστον, δεν είναι τυχερός για όλους.

Ο ρεπόρτερ της “Βραδυνής”, πολιτικός συντάκτης σε αποστολή εκτός της αρμοδιότητός του, πρέπει να πήγε στο γάμο ελαφρώς ξινισμένος. Το Ωνασέικο του ήταν εντελώς αδιάφορο. Οι άλλοι ρεπόρτερς, έμπειροι και ψημένοι στην Ωνασσιάδα, ήταν τσακάλια στους σελέμπριτι της εποχής, τον σνόμπαραν λιγάκι. Βάλθηκε να τους μπει στο μάτι, έτσι, παιδικά, για την πλάκα της υπόθεσης, χεσμένη την είχε την Τζάκι, μετά συγχωρήσεως.

Η βροχή είχε σταματήσει -επιτέλους- με το ξεκίνημα της τελετής. Αλλά όταν το ζευγάρι βγήκε από το εκκλησάκι, άρχισαν να πέφτουν χοντρές ψιχάλες. Ο ρεπόρτερ ήταν ο μόνος γύρω που είχε μαζί του ομπρέλα: Μυρίστηκε την ευκαιρία για καλό ρεπορτάζ και… σπρώχνοντας διακριτικά τον κόσμο, πήρε στρατηγική θέση παρκάροντας τελικώς την ομπρέλα -με ύφος εκατό καρδιναλίων- πάνω από το κεφάλι της νύφης. Κανείς δεν αναγνώρισε, δεν αντελήφθη, δεν τον ευχαρίστησε για την ηρωική του πράξη να σώσει από το μουσκίδι την προσεγμένη κουάφ και το Βαλεντίνο νυφικό της Ζακλίν. Συνέβη, όμως, κάτι παράπλευρο: Από την εκκλησία, ως το λιμανάκι, που τους πήγαινε… ομπρελάτο και μεγαλοπρεπώς, ήταν παραταγμένοι οι φωτογράφοι. Τα φλας αναβόσβηναν συνεχώς στους νεόνυμφους.

Ο ρεπόρτερ ήταν έτοιμος να πηδήξει και στη βάρκα που πήγαινε τους νεόνυμφους στη “Χριστίνα”, για τη δεξίωση, αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε. Και του πήραν και την ομπρέλα!

Έχουν περάσει σαρανταπέντε χρόνια. Οι φωτογραφίες του “Γάμου του Αιώνα” προβάλλονται αδιαλείπτως, από το Travel Channel ως το CΝΝ, κι από την “Espresso” μέχρι το Newsweek. Και πάλι προχτές, τους είδαμε στις ειδήσεις, με την ευκαιρία της αγοράς του νησιού από τη Ρωσίδα την παμπλούτογλου. Η ευτυχισμένη νύφη Τζάκι. Ο Κροίσος γαμπρός Ωνάσης, και στη μέση, με ύφος εκατό καρδιναλίων (κραδαίνοντας υπερήφανα την ομπρέλα), ο πατέρας μου, ο αξέχαστος Οδυσσέας Ζούλας!»

Πηγή: Ρίκα Βαγιάννη: Οταν ο πατέρας μου έγραφε για το γάμο του Ωνάση με την Τζάκι στον Σκορπιό | iefimerida.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X