Διεθνή

NBC: O Λευκός Οίκος «δίνει» τον Γκιουλέν για την σιωπή του Ερντογάν, στον φόνο του Κασόγκι

NBC: O Λευκός Οίκος «δίνει» τον Γκιουλέν για την σιωπή του Ερντογάν, στον φόνο του Κασόγκι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση πως ο Λευκός Οίκος αναζητά τρόπους προκειμένου να εκδοθεί ο Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με το NBC, η Ουάσινγκτον προσπαθεί να εκτονώσει τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας από τον Ερντογάν για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στo προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, για τον λόγο αυτό, ο Λευκός Οίκος ψάχνει τρόπους για να εκδώσει τον Γκιουλέν.

Συγκεκριμένα, μεταδίδει ότι η αμερικανική κυβέρνηση επικοινώνησε με το FBI και το Υπουργείο Εσωτερικών, ρωτώντας πως θα μπορούσε να εκδοθεί ο ιεροκήρυκας στην Τουρκία και εάν διαθέτει πράσινη κάρτα.

Σημειώνεται ότι η Αγκυρα ζητάει επίμονα εδώ και μήνες την έκδοση του Γκιουλέν, καθώς θεωρεί πως βρισκόταν πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Πηγές αναφέρουν ότι εστάλη αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για να εξεταστεί το νομικό καθεστώς διαμονής του Γκιουλέν στις ΗΠΑ. Μάλιστα, τονίζει ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα εξόργισαν τους υπαλλήλους.

Ο δικηγόρος εκπρόσωπος του Γκιουλέν και τα υπουργεία που ενεπλάκησαν αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρει το NBC, σκοπός του Λευκού Οίκου είναι να βρει τρόπους ώστε ρίξει τόνους ο Ερντογάν για την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου και να διατηρηθεί η στενή συμμαχία των ΗΠΑ με τον Σαουδάραβα ντε φάκτο ηγέτη διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σλαμάν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X