Αθλητισμός

Ο Γ. Βασιλειάδης σπάει το «απόστημα» της Φιλίππου Ενώσεως

Ο Γ. Βασιλειάδης σπάει το «απόστημα» της Φιλίππου Ενώσεως
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στη λειτουργία της ΦΕΕ ως «λόμπι» – Ο νέος Αθλητικός νόμος προωθεί τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και τη δημοκρατία στον ιππόδρομο

Ο κύβος ερρίφθη. Με μια δυναμική παρέμβαση, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης βάζει σε νέες βάσεις νομιμότητας και δημοκρατικότητας τη λειτουργία της Φιλίππου Ενώσεως (ΦΕΕ), καταθέτοντας συγκεκριμένες διατάξεις στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Σχεδόν σύσσωμη η ιπποδρομιακή κοινότητα «φώναζε» επί μήνες για αποφάσεις της ΦΕΕ που αγνοούσαν προκλητικά τους υπόλοιπους φορείς του αθλήματος και έπαιζαν με το μέλλον των 3.000 οικογενειών που ζουν από τις ιπποδρομίες. Με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, μπαίνει επιτέλους τέλος σε αυθαίρετες πρακτικές και στο «κυνήγι μαγισσών» που είχε εξαπολύσει η ΦΕΕ εναντίον όσων αντιτάσσονταν στις αυταρχικές αποφάσεις της, όπως κατήγγειλαν δημοσίως φορείς του ιπποδρόμου.

Πολύ σημαντικό είναι ότι το νέο νομοσχέδιο προωθεί σημαντικές και αναγκαίες διασφαλίσεις αξιοπιστίας, διαφάνειας και ακεραιότητας – ένα ζητούμενο πολλών ετών για την ιπποδρομιακή κοινότητα.

Ο Νόμος Βασιλειάδη αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο» γιατί:
  • Περιλαμβάνει ξεκάθαρες ρυθμίσεις σχετικά με ρόλους, λειτουργίες και αρμοδιότητες σημαντικών οργάνων των ιπποδρομιών
  • Εισάγονται ασυμβίβαστα που διασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και ότι δεν θα προκύπτει σύγχυση των ιδιοτήτων ελεγχόμενου και ελεγκτή
  • Εκδημοκρατίζεται το ΔΣ της ΦΕΕ, καθώς πλέον θα αποτελείται από 4 μέλη της ΦΕΕ, 4 μέλη από την πλευρά του παραχωρησιούχου και ένα μέλος από την ΕΙΔΙΕ.

Με αυτό τον τρόπο, δίνεται τέλος στη λειτουργία της ΦΕΕ ως ένα «κλειστό λόμπι», όπως γίνεται με την παρούσα διοίκηση της. Στο σημείο αυτό, να υπενθυμίσουμε ότι ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΦΕΕ, Πέτρος Ζαφείρης, προσφέρει ταυτόχρονα κτηνιατρικές υπηρεσίες στα άλογα του Προέδρου της ΦΕΕ Γιάννη Μυτιληναίου. Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Νικόλαος Κανελλόπουλος, εργάζεται και στην εταιρεία Protergia, ενώ το μέλος του ΔΣ της ΦΕΕ, Πέτρος Σελέκος είναι συνεργάτης του Γιάννη Μυτιληναίου.

Ακόμη, το νέο νομοσχέδιο έρχεται να εκσυγχρονίσει και να εκδημοκρατίσει την λειτουργία της ΦΕΕ, της οποίας το νομικό πλαίσιο παραμένει ουσιαστικά ίδιο από την εποχή της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά! Μεταξύ άλλων, με το νομοσχέδιο:

  • Αποκτούν φωνή και εκπροσώπηση στο ΔΣ της ΦΕΕ οι ιδιοκτήτες δρομώνων ίππων, οι επενδυτές και αιμοδότες των ελληνικών ιπποδρομιών.
  • Προβλέπεται ρητά η λήψη αποφάσεων με αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) για τα πλέον σημαντικά ζητήματα, κάτι που προωθεί την καλλιέργεια ευρύτερων συναινέσεων.
  • Ενισχύεται σημαντικά ο έλεγχος, ο ρόλος και η συμμετοχή της Πολιτείας στα ιπποδρομιακά δρώμενα, καθώς οι αποφάσεις του ΔΣ της ΦΕΕ που αφορούν σημαντικά ζητήματα υπόκεινται σε έλεγχο νομιμότητας από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ παρουσία στο ΔΣ της Ένωσης έχουν εκπρόσωποι των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συνολικά, ο Αθλητικός Νόμος Βασιλειάδη έρχεται, πλέον, να δώσει οριστικές λύσεις υπέρ της νομιμότητας, της διαφάνειας και της δημοκρατικότητας στον ιππόδρομο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X