Media

Οι παλιοί και οι νέοι που διεκδικούν άδεια για τηλεόραση

Οι παλιοί και οι νέοι που διεκδικούν άδεια για τηλεόραση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε οκτώ μέρες θα πέσει το παραβάν και θα μάθουμε επισήμως ποιοι είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν άδεια για τηλεόραση.

Θα πληροφορηθούμε δηλαδή τα επιχειρηματικά σχήματα που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στον διαγωνισμό για τις επτά ψηφιακές άδειες εθνικής εμβέλειας που θα διενεργήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Πέμπτης, 11 Ιανουαρίου,  στις 3 το απόγευμα λήγει η προθεσμία υποβολής φακέλων των υποψηφίων στο ΕΣΡ.

Παράλληλα θα πρέπει να έχουν προσκομίσει παράβολο του δημοσίου αξίας 30.000 ευρώ και ο (κάθε) φάκελος να συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή 3,5 εκατ. ευρώ.

Οι υποψήφιοι που θα «κατέβουν» είναι τα ιδιωτικά κανάλια που ήδη εκπέμπουν, δηλαδή ο Antenna, o Alpha, ο Σκάι, το Star, το Epsilon, ενώ δεν αποκλείεται και μία ακόμα έκπληξη. Οσον αφορά στο Mega οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συμμετάσχει για άδεια κοινή επιχείρηση των Βαρδινογιάννη- Μαρινάκη με έδρα την Κύπρο και στη συνέχεια θα πάρει το μεγάλο κανάλι.

Με την εταιρεία Proteas Production Media ltd (επίσης με έδρα την Κύπρο) θα διεκδικήσει άδεια ο Φίλιππος Βρυώνης, ο οποίος πλέον φαίνεται ότι δεν θα έχει ζήτημα “πόθεν έσχες”, όπως πέρσι, χάρη στο τίμημα που αποκόμισε από την αγοραπωλησία του Epsilon.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού επιδιώκει επίσης τη διαφάνεια των υποψηφίων στον διαγωνισμό και ζητά, μεταξύ άλλων από εταιρικά σχήματα ή κοινοπραξίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είτε εκτός Ελλάδας, πλήρη στοιχεία μετόχων ή μετόχων εταιριών που σχηματίζουν κοινοπραξία, από ποσοστό 1% και πάνω.

Τέλος, ο νόμος προβλέπει διάστημα μίας επιπλέον εβδομάδας στην διάρκεια της οποίας έχουν δικαίωμα όσοι εξαιρέθηκαν της λίστας αλλά και εκείνοι που έλαβαν έγκριση για να διεκδικήσουν άδεια στο διαγωνισμό , να υποβάλλουν ενστάσεις αναμεταξύ τους οι οποίες θα εξεταστούν από το ΕΣΡ. Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το στάδιο, τότε το Συμβούλιο, θα προσδιορίσει την χρονική στιγμή και τον τόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X