Επιλογές

Πεντάγωνο: Θερμό επεισόδιο φοβάται τον Δεκαπενταύγουστο

Πεντάγωνο: Θερμό επεισόδιο φοβάται τον Δεκαπενταύγουστο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το Πεντάγωνο φοβάται ότι τον Δεκαπενταύγουστο η Τουρκία ενδέχεται να προβεί «σε προκλητικές κινήσεις» με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ιδίως το Πολεμικό Ναυτικό.

Να σημειώσουμε, ότι επανειλημμένως από τη δεκαετία του 1970, με κορυφαία στιγμή την κρίση του 1987 η Τουρκία προκαλεί συνεχώς την Ελλάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για TPAO TURKEY

Ειδικότερα, να σημειώσουμε ότι ανήμερα της Παναγίας η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία ΤΡΑΟ της Τουρκίας θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες, από την Ρόδο έως το Καστελόριζο, με το ερευνητικό σκάφος ORUC REIS να έχει στόχο να «κατέβει» μέχρι την νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Αποτέλεσμα εικόνας για oruc reis turkey

Οι πηγές αναφέρουν στο newsbeast ότι δεν γνωρίζουν αν καταλήξει τελικά να εγκατασταθεί εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ή της ΑΟΖ της χώρας μας.

Σημειώνεται δε, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα παρακολουθούν στενά την Τουρκία. Ενώ θα υπάρξει άμεση απάντηση εάν τυχόν επιχειρηθεί να ρίξει άγκυρα το ORUC REIS, σε εθνικά μας ύδατα.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποφάσισε σε πρώτη φάση να θέσει άμεσα σε επιφυλακή φρεγάτες, υποβρύχια και πυραυλάκατοι, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις έχουν επικαιροποιήσει το επιχειρησιακό σχέδιο «Λερναία Ύδρα». Σε αναμονή…

Αποτέλεσμα εικόνας για oruc reis turkey

Πώς πήρε το ερευνητικό σκάφος ORUC REIS το όνομά του

Oruç Reis

*Το ερευνητικό σκάφος ORUC REIS πήρε το όνομά του από τον Oruç Reis ή Μπαρμπαρόσα ή Κοκκινογένη ή Μπαμπά Ορούτς (1474-1518), ο οποίος ήταν Οθωμανός κυβερνήτης στο Αλγέρι και αρχηγός της Δυτικής Μεσογείου αλλά και ο μεγαλύτερος αδελφός του Hayreddin Μπαρμπαρόσα.Ο Oruç Reisγ γεννήθηκε στη Λέσβο και σκοτώθηκε στη μάχη ενάντια στους Ισπανούς στο Tlemcen της τότε Οθωμανικής  Αλγερίας.

Ο πατέρας του, Yakup Ağa, ήταν Οθωμανός αξιωματούχος Αλβανικής καταγωγής. Ο Yakup Ağa συμμετείχε στην οθωμανική κατάκτηση της Λέσβου(Μίντιλι) από τους Γενουάτες το 1462 και ως ανταμοιβή του δόθηκε η περιοχή Μπόνοβα στο νησί. 

Παντρεύτηκε μια τοπική χριστιανική ορθόδοξη Ελληνίδα από τη Μυτιλήνη , χήρα Ελληνορθόδοξου ιερέα, που ονομαζόταν Κατερίνα και έκαναν δύο κόρες και τέσσερις γιους: Ishak, Oruç, Hizir και Ilyas . 

Ο Yakup έγινε αγγειοπλάστης και αγόρασε ένα σκάφος για να εμπορευτεί τα προϊόντα του. Οι τέσσερις γιοι βοήθησαν τον πατέρα τους με την επιχείρησή του, αλλά δεν γνωρίζουμε πολλά και για τις κόρες του. Αρχικά, ο Oruç βοήθησε με το σκάφος, ενώ ο Hizir βοήθησε με τα αγγεία…

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Καρπασία: Η γεώτρηση του Γιαβούζ έχει φθάσει στα 1.710 μέτρα βάθος(pics)

Μητσοτάκης: Βάζουμε τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Η τραγωδία στην Ικαρία: Το συγκινητικό μήνυμα του συντρόφου της αστροφυσικο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X