VIDEO

Η Ρώμη «ντύθηκε» στα λευκά και οι Ιταλοί το απολαμβάνουν (vids)

Η Ρώμη «ντύθηκε» στα λευκά και οι Ιταλοί το απολαμβάνουν (vids)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ιταλική πρωτεύουσα «ντύθηκε» στα λευκά, καθώς ένα παχύ στρώμα χιονιού κάλυψε τα πάντα.

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ευρώπη δημιούργησε ένα ασυνήθιστο σκηνικό στην Ρώμη.

Είναι η πρώτη χιονόπτωση στη Ρώμη εδώ και έξι χρόνια και τα πάντα έχουν καλυφθεί από χιόνι: από την Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό μέχρι το περίφημο Κολοσσαίο.

Ίδια εικόνα και στα άλλα δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, όπως τα Ισπανικά Σκαλιά, η Φοντάνα ντι Τρέβι και το Κάστρο Sant’Angelo.

Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν, αν είναι δυνατό, στα σπίτια τους.

Η Πιάτσα Βενέτσια, κεντρική πλατεία της Ρώμης όπου συνήθως επικρατούν μποτιλιαρίσματα και μια κακοφωνία από κορναρίσματα, ήταν σήμερα τα χαράματα αλλόκοτα άδεια, ήσυχη και λευκή.

Πολλοί δρόμοι και όλα τα σχολεία της Ρώμης έχουν κλείσει.

Ωστόσο, μικροί και μεγάλοι δεν έχασαν την ευκαιρία να βγουν στους δρόμους και τις πλατείες και να παίξουν με το χιόνι. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, όπου ακόμη και ιερείς έπαιξαν χιονοπόλεμο με τους φοιτητές Θεολογίας!

Περισσότερο από όλους, δείχνουν να απολαμβάνουν τη χιονισμένη Ρώμη οι τουρίστες της πόλης!

Μόνο ένας διάδρομος λειτουργούσε χθες στο κύριο αεροδρόμιο της Ρώμης, το Φιουμιτσίνο. Το δεύτερο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας έκλεισε στη διάρκεια της νύκτας και εργάτες καθαρίζουν έναν διάδρομο για να ανοίξει και πάλι σήμερα.

Ιταλοί αξιωματούχοι των αερομεταφορών γνωστοποίησαν πως η Ryanair, η οποία χρησιμοποιεί το Τσαμπίνο ως κόμβο της στην Ιταλία, αποφάσισε να ματαιώσει όλες τις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο αυτό.

Όμως πρόσθεσαν πως τα περισσότερα άλλα κύρια αεροδρόμια της Ιταλίας είναι ανοικτά παρά τις καθυστερήσεις που σημειώνονται σε μερικές πτήσεις.

Η κεντρική Ευρώπη τουρτουρίζει από το βράδυ του Σαββάτου καθώς κύμα του σιβηρικού ψύχους απλώνεται σε ολόκληρη την ήπειρο, έχοντας προκαλέσει ήδη τον θάνατο τριών ανθρώπων, δύο στην Πολωνία και ενός στη Γαλλία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X