Επιλογές

Τέρμα η χαρτούρα! Υπεγράφη σήμερα “Ηλεκτρονική Διακίνηση Εγγράφων”

Τέρμα η χαρτούρα! Υπεγράφη σήμερα “Ηλεκτρονική Διακίνηση Εγγράφων”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (ΣΗΔΕ)» από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, παρουσία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, του γενικού Γραμματέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρη Θεοδωράκη και του γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη

Το έργο, προϋπολογισμού 18,5 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), θα έχει ολοκληρωθεί σε 10 μήνες και στη συνέχεια θα λειτουργήσει δοκιμαστικά επί δύο μήνες. Η λειτουργία του αποβλέπει στην:

-Επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες.

-Περικοπή εξόδων για χαρτί, μηχανολογικό εξοπλισμό, διακίνηση και αρχειοθέτηση φυσικού αρχείου.

-Εξασφάλιση της διαφάνειας και της ασφάλειας στις διαδικασίες και στα αρχειοθετημένα έγγραφα.

-Εξασφάλιση της αξιοπιστίας και της εξοικονόμησης πόρων με την εξάλειψη αστοχιών, λαθών και μειονεκτημάτων του χειροκίνητου συστήματος.

-Ακριβή καταγραφή στατιστικών στοιχείων για τους χρόνους διεκπεραίωσης και τον αριθμό των εγγράφων που διακινούνται.

Πλήρη οργάνωση και αρχειοθέτηση της αλληλογραφίας μεταξύ των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων θα διασυνδέσει ηλεκτρονικά 21.000 φορείς του Δημοσίου, θα παράσχει 150.000 απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές σε δημόσιους λειτουργούς και θα εξοικονομεί 380 εκατ. ευρώ ετησίως για το Δημόσιο.

“Μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα” χαρακτήρισε το έργο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια υπογραφής της σύμβασης.

Image may contain: basketball court

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X