Διεθνή

Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια (βίντεο)

Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις νεκροί στην Καλιφόρνια, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ κατά πολιτών που βρίσκονταν σε φεστιβάλ σκόρδου, στην περιοχή του Γκιλρόι.

Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τους πυροβολισμούς του ενόπλου και 15 τραυματίστηκαν, ενώ νεκρός έπεσε και ο δράστης.

Ενας μάρτυρας είπε στο NBC ότι αισθάνθηκε μια σφαίρα να περνά δίπλα από το κεφάλι του και όταν γύρισε και είδε έναν άνθρωπο στο έδαφος, άρχισαν όλοι να τρέχουν πανικόβλητοι. Αλλος πως είδε ένα παιδί να πέφτει στο έδαφος από σφαίρα και τον κόσμο να πηδάει φράχτες για να γλιτώσει.

Μία γυναίκα που ήταν μπροστά στους πυροβολισμούς, είπε στο CNN, πως όλα έγιναν γρήγορα, καθώς ο δράστης κρατούσε το όπλο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. «Εβλεπα παντού αίμα γύρω μου. Δεν έχω δει τόσο αίμα στη ζωή μου. Υπήρχαν εκατοντάδες κόσμου, ανάμεσά τους και παιδιά. Περνούσαμε μια υπέροχη μέρα και έγινε αυτό. Στην αρχή νομίζαμε ότι είναι πυροτεχνήματα, αλλά αμέσως είδαμε κόσμο να τρέχει», είπε η μάρτυρας στο CNN, φανερά σοκαρισμένη.

Οσον αφορά τον δράστη, ένας μάρτυρας κατέθεσε στο CNN πως ήταν λευκού χρώματος, άνω των 30 ετών, και έβγαλε ένα όπλο, το οποίο γέμισε και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Το φεστιβάλ σκόρδου είναι ένα από τα μεγαλύτερα που γίνονται με τρόφιμα, στις ΗΠΑ. Δυστυχώς οι ένοπλες επιθέσεις σε φεστιβάλ συμβαίνουν κάθε χρόνο. πέρυσι στο Νιου Τζέρσεϊ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ νωπές είναι οι μνήμες από την επίθεση στο Λας Βέγκας το 2017 όπου 58 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 500 τραυματίστηκαν.

Υπολογίζεται ότι το φεστιβάλ στη Καλιφόρνια συγκεντρώνει κάθε χρόνο 80.000 άτομα μέσα στο τριήμερο. Για το περιστατικό έκανε Tweet και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Με την φράση «τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα» οι αρχές της Καλιφόρνιας στο Γκιλρόϊ όπου γίνεται το διάσημο φεστιβάλ σκόρδου, ζητούν από τον κόσμο να είναι σε επαγρύπνηση καθώς θεωρούν ότι οι δράστες της επίθεσης με τρεις νεκρούς και 15 τραυματίες ήταν δυο. Ο ένας έπεσε νεκρός ανεβάζοντας τους νεκρούς σε 4 αλλά θεωρείται ότι υπάρχει και δεύτερος που διαφεύγει. Νεκρός είναι σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο 6χρονος Στίβεν Ρομέρο, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι η μητέρα και η γιαγιά του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X