Επιλογές

Το μήνυμα της Αστυνομίας στους γονείς -Η αφίσα που… άργησε τρία χρόνια

Το μήνυμα της Αστυνομίας στους γονείς -Η αφίσα που… άργησε τρία χρόνια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ποιος είπε ότι η αντιγραφή είναι πάντα κακή ή αποτυχημένη; Καμιά φορά αγγίζει και τα όρια της τελειότητας.

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος είδε το μήνυμα της αστυνομίας προς τους γονείς για τα παιδιά. Αλλά το είχαν κάνει οι Άγγλοι 39 μήνες πριν. Ίσως να είναι σύμπτωση, αλλά το αποτέλεσμα μετράει.

Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση μια προχτεσινή ανάρτηση της ελληνικής αστυνομίας στο twitter, με την οποία μεταφέρεται ένα πολύ σωστό μήνυμα στους γονείς σε σχέση με τα παιδιά.

«Αγαπητοί Γονείς: Δώστε στα παιδιά σας να καταλάβουν ότι κανείς αστυνομικός δεν θα τα βάλει στη φυλακή αν δεν είναι φρόνιμα, αν δεν φάνε το φαγητό τους, αν δεν κοιμούνται το μεσημέρι», αναφέρει το μήνυμα και προσθέτει:

«Εμείς θέλουμε να έρχονται σε μας όταν κάτι τους φοβίζει κι όχι να είμαστε αυτό που φοβούνται… Ευχαριστούμε.»

Η ανάρτηση έγινε στις 11.10 το πρωί της 7ης Αυγούστου 2018, με την αφίσα να είναι όντως πολύ καλή. Αλλά… κάτι μου θύμιζε και έσπαγα το κεφάλι μου να το βρω.

Τρία χρόνια και τρεις μήνες πριν (!), μια τέτοια αφίσα κυκλοφόρησε το αστυνομικό τμήμα του Ντάρχαμ.

Ο χαμογελαστός νεαρός αστυνομικός εμφανίζεται να λέει:

«Σας παρακαλώ μη λέτε στα παιδιά σας, ότι θα τα βάλουμε φυλακή, αν κάνουν κάτι κακό». «Θέλουμε να καταφεύγουν σε εμάς όταν φοβούνται και όχι να μας φοβούνται».

Ήθελαν να μεταφέρουν το μήνυμα στους γονείς να μην καλλιεργούν στα παιδιά τους τον φόβο για τους αστυνομικούς, αλλά, αντίθετα, να τα μάθουν, ότι σε αυτούς θα καταφεύγουν για να ζητούν βοήθεια, όταν φοβούνται.

Τότε, 26 Μαΐου 2015,  εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντάρχαμ δήλωσε στο BBC: «Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται από πολύ μικρή ηλικία, ότι, αν αισθάνονται πως βρίσκονται σε κίνδυνο και χρειάζονται βοήθεια, μπορούν να πλησιάσουν έναν αξιωματικό, που θα τα καθησυχάσει».

Η συγκεκριμένη αφίσα έχει προξενήσει το ενδιαφέρον των χρηστών και ξεπέρασε τις 100 χιλιάδες θεάσεις (views) και τα 150 χιλιάδες likes!

Τρία χρόνια μετά, το αγγλικό προϊόν έγινε ελληνικό!

Εντάξει, εισαγωγής είναι, αλλά καλό το αποτέλεσμα, έστω και αν δεν εμπεριείχε πρωτοτυπία. Άλλωστε, όπως λένε και οι δημιουργοί, δεν υπάρχει πουθενά… παρθενογένεση!

Πάντως τα πιο παλιά χρόνια δεν απειλούσαν τα παιδιά με την αστυνομία αλλά με τον… αρκουδιάρη, που θα περάσει και θα τα μαζέψει αν δεν κάθονται καλά!

Πηγή: thecaller.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X