Επιλογές

Το “καρφί” του Τ. Πετρόπουλου: Ξαφά όπως… Τόμσεν

Το “καρφί”  του Τ. Πετρόπουλου: Ξαφά όπως… Τόμσεν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διάθεση για καρφιά και μπηχτές φαίνεται πως είχε ο Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην ΕΡΤ. Εδειξε ιδιαίτερη αδυναμία στην Μιράντα Ξαφά η οποία τάχτηκε αναφανδόν υπέρ της περικοπής των συντάξεων.

Και παρά τον ευγενικό τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε, το καρφί ήταν υπερμέγεθες, αφού παρομοίωσε την Μιράντα Ξαφά με τον Πόουλ Τόμσεν. 

«Η κυρία Ξαφά έχει άλλη «οπτική», είπε χαρακτηριστικά ο  Τάσος Πετρόπουλος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η συνταγή δοκιμάστηκε. Ηταν διευθύντρια του ΔΝΤ στη Λατινική Αμερική όπου η φτώχεια εκτοξεύθηκε στο 48% του πληθυσμού, τα χρέη των χωρών αυξήθηκαν και υπήρξε τεράστια υποχώρηση των δικαιωμάτων και των οικονομιών. Ό,τι ήταν ο Τόμσεν για την Ελλάδα, ήταν η κυρία Ξαφά για την Λατινική Αμερική».

Δηλαδή σαν να λέμε  Ξαφά όπως…. Τόμσεν

Ομως, δεν έμεινε εκεί. Προχώρησε ακόμα περισσότερο ρίχνοντας και άλλες μπηχτές, αφού υφυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να αποφύγει τις αντιφάσεις της η κυρία Ξαφά. Αν ρωτούσα αν προτείνει αύξηση μισθών θα έλεγε όχι να μην γίνει αύξηση μισθών».

Και η κυρία Ξαφά απάντησε: «Να γίνει μείωση συντάξεων»….

Ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι οι πολιτικές στο ασφαλιστικό έχουν ιδεολογικό πρόσημο και ότι οι συνταγές του ΔΝΤ που υπηρέτησε η κυρία Ξαφά απέτυχαν οικτρά όπου εφαρμόστηκαν. Ο Αναστάσιος Πετρόπουλος υπενθύμισε την πρόταση της «Δράσης», στην οποία η κυρία Ξαφά συμμετέχει, για την κατάργηση των εισφορών και τη χορήγηση σύνταξης 700 ευρώ μετά τα 67 έτη.

Στη συνέντευξή του ο Τάσος Πετρόπουλος είπε ακόμα:

-Για την μη περικοπή των συντάξεων 

«Στην περσινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018 στη Βουλή δήλωσα, και είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά, ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν περικοπές συντάξεων. Όχι μόνο για το 2019, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, διότι η αναλογιστική μελέτη που εκτείνεται μέχρι το 2070 δείχνει μια διαρκή μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης ως ποσοστό του ΑΕΠ. Αυτό θα γίνει και το 2019. Χωρίς την περικοπή των συντάξεων έχουμε μείωση της δημοσιονομικής δαπάνης σε σχέση με το ΑΕΠ κοντά στο 15,4%. Κι΄ αυτό  την ώρα που η υποχρέωση της χώρας είναι να διαμορφώνει δημοσιονομική δαπάνη που δεν θα ξεπερνά το 16,2% του ΑΕΠ».

Για την πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό

 

  • «Μελετήστε επιτέλους όσοι ασχολείστε με το θέμα αυτό και να μας πείτε πώς δεν θα συμβεί να έχουμε μια τεράστια δαπάνη ξανά δημοσιονομική, που θα επιβάλλει και πάλι περικοπές σε περίπτωση που έρθει το πρόγραμμα της Ν.Δ…. Όταν λέει ότι θα πάει τις εισφορές από το 20% στο 15%. Αυτό θα φέρει 2 δις ευρώ έλλειμμα στο σύστημα κάθε χρόνο. 2 δις ευρώ είναι το ύψος των συντάξεων που δεν θα περικόψουμε. Επομένως, τα 2 δις ευρώ μείον κάθε χρόνο σημαίνει νέα περικοπή συντάξεων. Διότι η χώρα μας έχει δεσμευθεί με το νόμο 3863/2010, το πρώτο μνημόνιο που έκρινε συνταγματικό το ΣτΕ, ότι η δημοσιονομική δαπάνη των συντάξεων δεν μπορεί να ξεπερνά το 16,2% του ΑΕΠ».
  • «Στα επικουρικά προκύπτει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα 55 δις ευρώ λόγω της μετάβασης σε αυτό το σύστημα που λέει η ΝΔ. Θυμίζω την περίπτωση της εθνικής τράπεζας, στην οποία έμειναν οι συνταξιούχοι χωρίς συντάξεις από το Δεκέμβρη του 2017. Έγινε για αυτόν ακριβώς το λόγο. Αποσπάστηκε ένα τμήμα ασφαλισμένων οι οποίοι πήγαν σε άλλο φορέα. Εκείνος ο φορέας που έδινε συντάξεις στους παλιούς συνταξιούχους έμεινε χωρίς λεφτά διότι δεν καταβάλλονταν εισφορές. Αυτό θα γίνει για όλους τους Έλληνες στον τομέα του επικουρικού».

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X