Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης της Κύπρου, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε επίσης πως το σλόγκαν «η Κύπρος είναι τουρκική» ανήκει στη δεκαετία του 1950 και όχι στο σήμερα, καθώς σήμερα αυτό που προέχει είναι η προσπάθεια για μία λύση ομοσπονδίας στην Κύπρο.

Διαμηνύει μάλιστα πως το ενδεχόμενο προσάρτησης στην ουσία διαλύει το ψευδοκράτος.

Απολογία ζητά ο Τσελίκ

Ο εκπρόσωπος του Ερντοαγάν, Ομέρ Τσελίκ, ζήτησε δημόσια απολογία από πλευράς Ακιντζί για τα όσα είχε αναφέρει προ ημερών.

Ο Τσελίκ, με ανάρτησή του στo twitter, έγραψε πως «το αξίωμα του προέδρου της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου» είναι ένα αξίωμα που απαιτεί σεβασμό και τιμή, ωστόσο οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Ακιντζί που βρίσκεται σε αυτό το αξίωμα περιέχουν ασεβείς εκφράσεις ενάντια στην Τουρκική Δημοκρατία και τους τουρκοκύπριους».

Κάλεσε δε τον Ακιντζί να ζητήσει συγγνώμη «για την ασέβεια που επέδειξε εναντίον της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους».

Ο Τσελίκ θεωρεί πως τα όσα αναφέρει ο Ακιντζί αποτελούν μετωπική επίθεση «στα ιστορικά εθνικά κεκτημένα, αλλά και τις σεβαστές προσωπικότητες».

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη πως ο Ακιντζί προσβάλλει τις αξίες που εκπροσωπεί το αξίωμα στο οποίο βρίσκεται.

Μπαχτσελί: Να παραιτηθεί ο Ακιντζί

Το Σάββατο αντέδρασε και ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της χώρας MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Μπαχτσελί κατηγόρησε τον τουρκοκύπριο ηγέτη ότι έχει προ πολλού μπει στην τροχιά της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα, όπως λέει. Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως ο Ακιντζί έχει ως στόχο να υποτάξει τους τουρκοκύπριους στους σχεδιασμούς των ελληνιοκυπρίων.

Έκανε μάλιστα λόγο για ντροπή και ατιμία και τόνισε πως ο Ακιντζί θα έπρεπε να ευχαριστεί την Τουρκία. Κάλεσε μάλιστα τον Ακιντζί σε άμεση παραίτηση από τη θέση του, καθώς δεν την αξίζει, όπως λέει.

Δείτε ακόμη:

Φονικό στην Κρήτη: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη