Επιστήμη

Η NASA προειδοποιεί: Αστεροειδής με μήκος ίσο με 10 λεωφορεία κατευθύνεται προς τη Γη

Η NASA προειδοποιεί: Αστεροειδής με μήκος ίσο με 10 λεωφορεία κατευθύνεται προς τη Γη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Αμερικανική Διαστημική Εταιρεία λέει ότι ο αστεροειδής, που ονομάζεται επιστημονικά 2013 WV44, θα περάσει από τη Γη την Τετάρτη.

Ο τεράστιος διαστημικός βράχος εκτιμάται ότι έχει διάμετρο έως και 160 μέτρα, που είναι μεγαλύτερος τόσο από το London Eye (394 πόδια) όσο και από το Big Ben (310 πόδια).

Θα ταξιδεύει με ταχύτητα 11,8 χλμ το δευτερόλεπτο ή πάνω από 26.000 μίλια την ώρα – περίπου 34 φορές την ταχύτητα του ήχου.

Αν και κινείται με κατεύθυνση προς τη Γη, δεν θα πλησιάσει ποτέ περισσότερο από 0,02334 αστρονομικές μονάδες ή περίπου 2,1 εκατομμύρια μίλια, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Παρά το γεγονός ότι είναι περίπου εννέα φορές πιο μακριά από το φεγγάρι, ο αστεροειδής έχει ταξινομηθεί ως αντικείμενο κοντά στη Γη (NEO) και παρακολουθείται στενά από τη NASA.

 

 

Οι NEO είναι κομήτες και αστεροειδείς που ωθούνται από τη βαρυτική έλξη κοντινών πλανητών σε τροχιές που τους επιτρέπουν να εισέλθουν στη γειτονιά της Γης», δήλωσε η NASA.

Παρόλο που δεν χαρακτηρίζεται PHA, δηλαδή δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής, το μέγεθός του είναι σχετικά μεγάλο, είπε ο Ιάπωνας αστρονόμος Ατσούο Ασάμι.

Σχεδόν όλοι οι NEO είναι αστεροειδείς κοντά στη Γη (NEAs), αν και υπάρχουν και οι κομήτες (NECs).

asteroid.jpg

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X