Ελλάδα

Επιστρέφει στο ΑΠΘ ο Ευάγγελος Βενιζέλος για μαθήματα σε φοιτητές

Επιστρέφει στο ΑΠΘ ο Ευάγγελος Βενιζέλος για μαθήματα σε φοιτητές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μάλιστα, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κηρύξει την έναρξη των μαθημάτων του Α’ Εξαμήνου, με πανηγυρικό τόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη διάλεξη θα δοθεί στην Κεντρική Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, και όχι σε κάποιο αμφιθέατρο, ενώ θα προσκληθούν  τα τμήματα των πρωτοετών φοιτητών να την παρακολουθήσουν.

Χρυσοχοΐδης: 20.000 πρόσφυγες-μετανάστες μεταφέρονται άμεσα στην ηπειρωτική χώρα

Το μάθημα που θα διδάξει είναι Συνταγματικό Δίκαιο και εντάσσεται στο Α’ χειμερινό εξάμηνο. Μία μέρα νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κάνει μάθημα σε φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ.

Σάσα Σταμάτη: Υπουργός της ζήτησε να περάσουν Σαββατοκύριακο μαζί στην Αράχωβα

Σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα, ο κ. Βενιζέλος θα διδάξει Ελληνική Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία (1821-1975), Πολιτειολογία και Συνταγματικό Δίκαιο. Εξάλλου, όλα αυτά τα χρόνια οι φοιτητές Νομικής του ΑΠΘ διδάσκονταν το βιβλίο του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης «Μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου» που πρωτοεκδόθηκε το 1991.

Σημειώνεται, πως ο κ. Βενιζέλος εκλέχθηκε στο ΑΠΘ το 1984 υφηγητής και στη συνέχεια καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, δημοσιεύοντας μεγάλο αριθμό μελετών, μονογραφιών, σχολίων σε δικαστικές  αποφάσεις και διδακτικών συγγραμμάτων.

Τσίπρας: «Ενέδρα» σε αεροσκάφος! Του φώναζε «είσαι προδότης»! video

Μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο επιστρέφουν στο τμήμα Νομικής του ΑΠΘ  στον τομέα Συνταγματικού Δικαίου και ο πρώην ευρωβουλευτής Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, καθώς και η Ιφιγένεια Καμτσίδου, σύντροφος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

Δείτε ακόμη:

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων: «Καλοδεχούμενη η πιρουέτα…»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X