Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ανίκανοι κυνικοί και επικίνδυνοι οι άριστοι

Ανίκανοι κυνικοί και επικίνδυνοι οι άριστοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι ανίκανοι γιατί αδυνατούν να διαχειριστούν την πανδημία και όχι μόνο. Είναι κυνικοί γιατί δηλώνουν πως δεν έχουμε ανάγκη από ένα πολυτελές ΕΣΥ. Ο συνδυασμός των δύο δείχνει ότι είναι επικίνδυνοι για τη ζωή των πολιτών. Δεν χρειάζεται να εξετάσουμε άλλους τομείς της κυβερνητικής δραστηριότητας για να αντιληφθούμε το μέγεθος του κινδύνου που πηγάζει από την ανικανότητα και την κυνικότητα των κυβερνώντων και κυρίως των παρεπιδημούντων το Μέγαρο Μαξίμου.

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Μερικά παραδείγματα αρκούν και μπροστά σε αυτά, τα πολλά λόγια και επιχειρήματα είναι φτώχεια.

-Στη Θεσσαλονίκη 18 ΜΕΘ παραμένουν αχρησιμοποίητες γιατί δεν φρόντισαν να προσλάβουν το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Κι΄ αυτό συμβαίνει την ώρα που ασθενείς νοσηλεύονται και δυστυχώς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ.

-Στο Βόλο υπάρχει ένας γιατρός για 120 ασθενείς covid-19 κι΄ αυτό κατά τον κύριο Αρη Σκέρτσο συνιστά πολυτέλεια. Εχουμε κατά τον άριστο στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη ένα πολυτελές ΕΣΥ και δεν χρειαζόμαστε περισσότερες ΜΕΘ γιατί τι θα τις κάνουμε μετά τον κορονοϊό, ούτε γιατρούς, παρότι λείπουν κάποιες χιλιάδες.

-Το καλοκαίρι είχαν ξεκινήσει να βάλουν μπρος το σχέδιο για το κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων, γιατί όπως έλεγαν είναι πολλά και δεν πρόσφεραν τις σωστές υπηρεσίες. Θα μπορούσαν να τις προσφέρουν αν γίνονταν προσλήψεις. Αλλά τα νεοφιλελεύθερα τζιμάνια των αρίστων είναι δυνατόν να επιτρέψουν προσλήψεις και να ξοδευτεί το κράτος για το πόπολο; Ευτυχώς δεν πρόλαβαν οι πανέξυπνοι…

-Θα γλιτώναμε 3.000 θανάτους αν έπαιρναν μέτρα για τα λεωφορεία. Αν δηλαδή φρόντιζαν να έχουν ανοιχτά και όχι κλειστά παράθυρα και να πυκνώσουν τα δρομολόγια, ώστε οι επιβάτες να μην είναι σαν παστωμένες σαρδέλες. Αλλά ο άριστος των αρίστων ενημέρωσε τη Βουλή ότι η μεταδικότητα στα λεωφορεία ήταν πολύ χαμηλή. Μόνο που επικαλέστηκε λάθος έρευνα που έγινε στη Γαλλία και ουσιαστικά διέδωσε fake πληροφορίες.

-Στο εμπορικό μαγαζάκι που μπορεί να μπουν 10 άντε 15 άτομα την ημέρα. Ο κορονοϊός μεταδίδεται και γι΄ αυτό χρειάζονται tests για τους ανεμβολίαστους. Στο σούπερ μάρκετ που μπαίνουν χιλιάδες καθημερινά και στην εκκλησία που εκατοντάδες παρακολουθούν τη λειτουργία, ο ιός αρνείται να μπει…Ισως έχει εκλεκτικές προτιμήσεις κατά των μικρών επιχειρήσεων όπως ο Κυριάκος και ο Αδωνις που θέλουν να τις κλείσουν.

Συμπέρασμα: Οι άριστοι όχι μόνο δεν μπορούν, αλλά δεν θέλουν κιόλας. Το κοκτέιλ ανικανότητας και απουσίας θέλησης να δαπανήσουν για το πόπολο (ενώ αν ήταν για καναλάρχες και άλλους ισχυρούς θα είχαν ασμένως σπεύσει) είναι επικίνδυνο. Και απειλεί όχι μόνο τους ανεμβολίαστους, αλλά και τους εμβολιασμένους, αφού η μόλυνση είναι το ίδιο εύκολη για όλους ( η πολύ σημαντική διαφορά έγκειται στο ότι οι εμβολιασμένοι νοσούν πιο ελαφρά και οι πιθανότητες να καταλήξουν είναι πάρα πολύ μικρότερες). Εν κατακλείδι συμπολίτες μου εμβολιαστείτε και πάρτε οι ίδιοι μέτρα προστασίας γιατί οι ανίκανοι και κυνικοί είναι πολύ μεγάλη απειλή για την υγεία και τη ζωή σας.

Κι΄ αν συνεχίζουν να μην μπορούν ας ακολουθήσουν την προτροπή του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσουν, μήπως και σωθούν ζωές.

Νύχτα κόλαση στο “Παπανικολάου”: Ασθενείς με κορονοϊό έφυγαν μόνοι τους! “Μας βρίζουν κι έχουν δίκιο”

Σημαντικό! Αν θέλετε να ενημερώνεστε πολύ γρήγορα για τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη και να μπαίνετε στον eretikos.gr με ένα απλό κλικ κάντε…κλικ εδώ και κατεβάστε την κατάλληλη εφαρμογή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X