Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Το θέατρο σκιών στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής δηλητηριάζει τη δημοκρατία

Το θέατρο σκιών στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής δηλητηριάζει τη δημοκρατία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Θα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους όσο και αν ενοχληθούν διάφοροι θεματοφύλακες των θεσμών. Διάφοροι δήθεν προστάτες της πολιτικής ορθότητας. Στην Προανακριτική Επιτροπή παίζεται ένα θέατρο σκιών. Σε κάθε Προανακριτική Επιτροπή παιζόταν και θα παίζεται ένα θέατρο σκιών. Στην παρούσα έχει ξεπεραστεί κάθε όριο.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως σκοπός και στόχος δεν είναι η αναζήτηση της αλήθειας. Δυστυχώς οι βουλευτές μέλη της ενδιαφέρονται μόνο για την…αλήθεια του κόμματός τους ή της παράταξής τους. Εξυπηρετούν την πολιτική σκοπιμότητα της εκάστοτε συγκυρίας, παραβιάζοντας ακόμα και βάναυσα τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, τους νόμους χωρίς αιδώ, ακόμα και χωρίς προσχήματα. Δεν έχουν ανάγκη ούτε τα προσχήματα. Τους αρκεί η πλειοψηφία η οποία κατά την άποψή τους καθαγιάζει κάθε απόφασή τους επειδή είναι περισσότεροι. Αλλά αυτή δεν είναι δημοκρατία. Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς σεβασμό των δικαιωμάτων της μειοψηφίας, χωρίς σεβασμό των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.

Καταπατούν βάναυσα, κυνικά, προκλητικά και χωρίς αιδώ κάθε δικαίωμα της μειοψηφίας, η οποία το μόνο που έχει στη φαρέτρα της είναι να διαμαρτύρεται. Αν δε, η πλειοψηφία ελέγχει και τα μέσα επικοινωνίας, όπως στις μέρες μας, τότε οι διαμαρτυρίες είναι άσφαιρες ντουφεκιές.

Νομίζουν οι άφρονες της εκάστοτε πλειοψηφίας ότι έτσι προωθούν τους σκοπούς, τους στόχους και τις επιδιώξεις του κόμματός τους. Δεν αντιλαμβάνονται ότι έτσι ναρκοθετούν τη δημοκρατία και τη Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς θεσμούς και καλλιεργούν την ανομία, που ενδέχεται να βρουν μπροστά τους αν και όποτε βρεθούν στη θέση της μειοψηφίας.

Γι΄ αυτό εδώ και τώρα το πολιτικό σύστημα έχει καθήκον και υποχρέωση να βάλει τέρμα σε αυτό το καθεστώς ανομίας, σε αυτό τον αντιδημοκρατικό θεσμό. Οι πολιτικοί, όπως και ο κάθε πολίτης να δικάζεται από το φυσικό δικαστή, όχι από τον πολιτικό του αντίπαλο που θέλει να τον εξοντώσει. Δηλητηριάζουν καθημερινά το πολιτικό κλίμα. Σπρώχνουν την πολιτική αντιπαράθεση στο βούρκο. Απόδειξη όσα ζούμε τις τελευταίες μέρες.

Απόδειξη όσα ζήσαμε με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου. Το λέμε ανοιχτά και ξεκάθαρα. Και τότε και τώρα εκτελούνται συμβόλαια πολιτικού θανάτου.

Να κάνουμε έκκληση στη συνείδηση του πολιτικού, μάλλον θα χάσουμε τα λόγια μας. Βλέπετε σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου η διαφθορά έχει ποτίσει το πολιτικό μας σύστημα μέχρι το μεδούλι.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X