Ευάγγελος Αντώναρος

Μπουρλότο στα θεμέλια της Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μπουρλότο στα θεμέλια της Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Τίποτε δεν μου προκαλεί πια έκπληξη στη στάση αυτής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού της. Ειδικά όταν έχει σχέση με την ενημέρωση. Η «δράση» της έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Αλλά και σε δυτικοευρωπαϊκό επίπεδο.
Κι όμως: Η συνεχής συστηματική στοχοποίηση, από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσων ασχολούνται ευσυνείδητα, επίμονα και διεισδυτικά με τις — συχνά πια — άνομες συμπεριφορές του επιτελικού του κράτους είναι πρωτοφανής, ξεπερνάει κάθε φαντασία, βάζει μπουρλότο στα θεμέλια της Δημοκρατίας, των ατομικών ελευθεριών, της ελευθερογνωμίας. Γι αυτό κι είναι επικίνδυνη. Απειλεί άμεσα όσα κερδήθηκαν και στήθηκαν με κόπο στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Η Ελλάδα, η σύγχρονη ταλαιπωρημένη Ελλάδα, με δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης και δυο κακοδιαχείρισης στην πανδημία, δεν αξίζει κάτι τέτοιο. Οι Έλληνες παρακολουθούν με ορθάνοιχτο στόμα πως μια κυβέρνηση που μόνο μπάχαλο ξέρει να τα κάνει σε κάθε διαχείριση θέτει σε κίνδυνο την εικόνα της χώρας σε ευρωπαϊκό επίπεδο απλά για να σώσει, θα το πω απλά, το τομάρι της.
Οι κινήσεις αυτές είναι κινήσεις απελπισίας. Είναι κινήσεις πανικού. Είναι κινήσεις ενός παρατεταμένου επιθανάτιου πολιτικού ρόγχου. Και γι αυτό δεν θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Όποτε κυβερνήσεις, και στο εξωτερικό και εδώ, προσπάθησαν να βάλουν τα πόδια όσων θαρραλέων δημοσιογράφων έψαχναν για την αλήθεια σ’ ένα παπούτσι, έφαγαν τα μούτρα τους. Κι αυτό θα γίνει και τώρα. Είμαι βέβαιος. Αλλά το τίμημα μέχρι τότε θα είναι μεγάλο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X