Η φαντασία στην κυβέρνηση…

Κάποτε το σύνθημα των αναρχικών ήταν η φαντασία στην εξουσία. Και είχαν απόλυτο δίκιο, γιατί η φαντασία ως στοιχείο άσκησης εξουσίας, θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στη διακυβέρνηση της χώρας και στην εκάστοτε κυβέρνηση να πραγματοποιήσει έργο και να αντιμετωπίσει πολιτικές γκάφες.

Αλέξη θα δώσω ένα παράδειγμα. Εσύ και η κυβέρνησή σου, σχεδιάζετε να δώσετε κοινωνικό μέρισμα 800 εκατ. ευρώ και να το διανείμετε σε συνταξιούχους ή άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Πολύ σωστά.

Αναρωτιέμαι, όμως, αν Αλέξη κάνατε την απλή…αιρετική σκέψη να αφαιρέσετε 50 εκατ. ευρώ και να τα διαθέσετε ώστε να μην κοπεί τελικά το επίδομα θέρμανσης, ποιο θα ήταν το όφελος και ποια η ζημιά;

Η ζημιά θα ήταν να μειωθεί κατά το ένα έκτο το ύψος του κοινωνικού μερίσματος, που θα πάρουν οι δικαιούχοι.

Το όφελος, όμως θα ήταν σημαντικό για πολλούς ευπαθείς πολίτες με οικονομικά προβλήματα, που κάνουν χρήση του πετρελαίου θέρμανσης και ασφαλώς ορισμένοι από αυτούς, ανήκουν στην πρώτη κατηγορία εκείνων που θα εισπράξουν το κοινωνικό μέρισμα. Αρα ορισμένοι δεν έχουν απώλειες με την αλλαγή.

Ομως, και η κυβέρνησή σου Αλέξη θα είχε όφελος, γιατί δεν θα εμφάνιζε ένα σκληρό και ενδεχομένως ανάλγητο πρόσωπο ακρωτηριάζοντας στο μισό το επίδομα θέρμανσης. Δηλαδή με 50 εκατομμύρια θα είχατε πολλαπλό πολιτικό και επικοινωνιακό όφελος, αφού δεν θα μειώνατε το επίδομα θέρμανσης, χωρίς, ταυτοχρόνως να έχετε καμία ζημιά από τη μείωση του μερίσματος.

Λίγη φαντασία Αλέξη, πολύ λίγη και πολλά από τα προβλήματα θα είχαν αντιμετωπιστεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ