Fragilemag

5 στρατηγικές για την καλλιέργεια της ελπίδας σε δύσκολους καιρούς

5 στρατηγικές για την καλλιέργεια της ελπίδας σε δύσκολους καιρούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία, μαζί με την πολιτική αναταραχή και την αβεβαιότητα, έχουν κατακλύσει πολλούς από εμάς. Από τις αρχές σχεδόν του 2020, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσοίωνες προοπτικές, καθώς η ασθένεια, ο θάνατος, η απομόνωση και η απώλεια θέσεων εργασίας έγιναν μέρος της σκληρής πραγματικότητας.

Ακολουθούν πέντε βασικές στρατηγικές για την καλλιέργεια της ελπίδας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς:

1. Ενεργείστε θέτοντας στόχους
Οι άνθρωποι που τρέφουν ελπίδες φαντάζονται και ενεργούν. Καθορίζουν σαφείς, εφικτούς στόχους. Πιστεύουν στην ικανότητά τους για αυτενέργεια. Αναγνωρίζουν ότι στην πορεία θα πρέπει να διαχειριστούν το στρες, εμπόδια, αλλά και την αποτυχία. Είναι σε θέση να “προβλέψουν αυτά τα εμπόδια, να επιλέξουν τα σωστά μονοπάτια, αλλά και να αντιμετωπίσουν τα λάθη και τη ματαίωση”. Τείνουν να προσαρμόζονται, όταν οι ελπίδες τους ανατραπούν και όταν οι προοπτικές μπορεί να μην είναι τόσο ευνοϊκές.

2. Αξιοποιήστε τη δύναμη της αβεβαιότητας
Αρκετοί ερευνητές υποστήριξαν ότι, για να προκύψει ελπίδα, τα άτομα πρέπει να είναι σε θέση να αντιληφθούν την «πιθανότητα επιτυχίας». Η έρευνα δείχνει ότι η αβεβαιότητα στη ζωή θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να καλλιεργήσουν την ελπίδα σε δύσκολες στιγμές. Ένα μέλλον που είναι αβέβαιο έχει πολλές δυνατότητες. Ως εκ τούτου, η αβεβαιότητα δεν είναι λόγος παράλυσης – είναι λόγος ελπίδας.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fraglemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X