Fragilemag

Άννα Γουίντουρ | Η διευθύντρια της Vogue παραδίδει μαθήματα επιτυχίας

Άννα Γουίντουρ | Η διευθύντρια της Vogue παραδίδει μαθήματα επιτυχίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

επιμέλεια κειμένου Στέλλα Παπαλάμπρου* 

Η Άννα Γουίντουρ είναι αναμφίβολα η πιο αξιοσέβαστη προσωπικότητα στον κόσμο της βιομηχανίας της μόδας, η φυσιογνωμία που στην κυριολεξία προκαλεί δέος στον υπέρλαμπρο αυτό χώρο.  Ήταν η ίδια που εφηύρε τον ορισμό του σούπερ μόντελ σε μια εποχή που το Χόλιγουντ δεν ήταν πρόθυμο να σχετίζεται με τη βιομηχανία αυτή. Ως αρχισυντάκτρια της Vogue από το 1988 η Γουίντουρ έβαλε πρώτη στα εξώφυλλα του θρυλικού περιοδικού ηθοποιούς, τραγουδιστές, αθλητές, πολιτικούς, αλλά και διασημότητες τύπου Καρντάσιανς.

Γεννημένη στις 3 Νοεμβρίου 1949 στο Ηνωμένο Βασίλειο, το όνομά της έγινε συνώνυμο με έννοιες όπως η θηλυκή ευφυία, κομψότητα και φιλοδοξία. Ο πατέρας της ήταν εκδότης της Evening Standard και κατά κάποιον τρόπο, ήταν αυτός που της υπέδειξε να ακολουθήσει μια καριέρα στη μόδα. Προερχόμενη από οικογένεια υψηλών ακαδημαϊκών σπουδών και με μια κάθετη θεώρηση της επιχειρηματικής της εξέλιξης, η Γουίντουρ είχε όλα τα εφόδια για να κρατήσει τα ηγετικά σκήπτρα της μόδας. Πάντα αξιοσέβαστη και επιβλητική ως παρουσία, η Γουίντουρ είναι σε θέση να καυχηθεί ότι είναι η μόνη που μπορεί να στείλει έναν σχεδιαστή να ξανακάνει ολόκληρη συλλογή από την αρχή. Μια αυτοδύναμα δημιουργική γυναίκα που αντιλήφθηκε νωρίς ότι τέχνη και επιχειρηματικότητα μπορούν να συμβαδίζουν και κυριάρχησε με τις ικανότητές της σε έναν χώρο που απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες, αλλά για χρόνια ήταν ανδροκρατούμενος.

Η επιτυχία έρχεται μετά την αποτυχία
Κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι η ίδια στο ξεκίνημα της καριέρας της απολύθηκε από το Harper’s Bazaar, προφανώς λόγω του τολμηρού και φιλόδοξου χαρακτήρα της. Σε παλιότερη συνέντευξή της μάλιστα δήλωσε ότι το να χάνεις μια δουλειά, σημαίνει ότι κερδίζεις την επόμενη. Δεν υπάρχει χρόνος για μιζέρια, αντιθέτως, δες κάθε μάχη στη ζωή ως ευκαιρία να εξελιχθείς.

Γίνε αποφασιστικός
Η αποφασιστικότητα φτιάχνει ηγέτες. Γνωστή και ως “Πυρηνική Γουίντουρ”, η γνωστή εκδότρια φημίζεται επίσης για το ισχυρό της ένστικτο και την αλάνθαστη στρατηγική της καθοδήγηση. Μη φοβάσαι να καταθέτεις αυτό που θέλεις, αυτό πιστεύεις και μην αποκλίνεις ποτέ από το στόχο και το όνειρό σου. Η αναποφασιστικότητα δεν οδηγεί πουθενά, γι αυτό βρες αυτό που θες να κάνεις και αφιέρωσε όλο σου το είναι εκεί.

God Save the Queen
Η μικρότητα, τα κουτσομπολιά και το ξόδεμα χρόνου στον αρνητισμό θα σε αποπροσανατολίσουν από τον στόχο σου. Οι κακόβουλοι πάντα θα φθονούν, γι αυτό μην αφιερώνεις ούτε λεπτό σε ό,τι κι αν λένε ή πιστεύουν για σένα. Να θυμάσαι πάντα ότι ο μόνος άνθρωπος τον οποίο ενδιαφέρει η άποψή σου είσαι εσύ ο ίδιος, γιατί στο τέλος της ημέρας ποιός άλλος νοιάζεται για σένα, εκτός από εσένα;

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X