Fragilemag

Η ταινία της βραδιάς – «Ένα Ήσυχο Μέρος» του Τζον Κραζίνσκι στον Alpha

Η ταινία της βραδιάς – «Ένα Ήσυχο Μέρος» του Τζον Κραζίνσκι στον Alpha
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το 2018, ο ηθοποιός Τζον Κραζίνσκι («Πάμε Όπου Θες», «Η Γη της Επαγγελίας») σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην ταινία «Ένα Ήσυχο Μέρος» που προβάλλει απόψε -Πέμπτη 10 Νοεμβρίου- ο Alpha στις 22:40.

Ήταν μια κινηματογραφική παραγωγή που έφερε καινούριο νόημα στην έννοια της σιωπής. Έγινε γρήγορα επιτυχία. Μετά από αυτό -όπως τόσο συχνά γίνεται με τις ταινίες αυτού του τύπου- οι παραγωγοί χρηματοδότησαν το δεύτερο και τρίτο μέρος της. Είναι γνωστό. Κανένας δεν αποφεύγει τα sequel όταν υπάρχει η προοπτική του κέρδους. Το Ένα Ήσυχο Μέρος δοκίμασε (και σε ένα βαθμό τα κατάφερε) να φέρει νέο νόημα στον κινηματογραφικό φόβο.

Το «Ένα Ήσυχο Μέρος» είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ που θα μπορούσε να πανικοβάλει ένα σκεπτόμενο θεατή αν απέφευγε τις απομιμήσεις στυλ Άλιεν. Αλλά ας μην μείνουμε στις έξτρα αναζητήσεις. Εδώ η σιωπή (το στοιχείο που λείπει από την εποχή μας άλλωστε) αποθεώνεται μέσα από τον τρόμο. Στην ταινία μια τετραμελής οικογένεια αναγκάζεται να μάθει να ζει στην απόλυτη σιωπή, από τη στιγμή που κάποια μυστηριώδη πλάσματα, που καταδιώκουν ό,τι κάνει τον οποιονδήποτε ήχο, απειλούν τη ζωή των μελών της. Μόλις σε ακούσουν, σε κυνηγούν. Η σιωπή είναι η μόνη επιβίωση…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X