Fragilemag

Καλοκαιρινοί έρωτες – Η εξήγηση του φαινομένου

Καλοκαιρινοί έρωτες – Η εξήγηση του φαινομένου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

επιμέλεια – Ελένη Σωτάκη

Είναι αυτό το κάτι με την καλοκαιρινή αγάπη που την κάνει να μοιάζει τόσο ρομαντική ή εξιδανικευμένη. Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για τους οποίους τα καλοκαιρινά ειδύλλια είναι τόσο δημοφιλή. Μεγάλοι περίπατοι στην παραλία, βουτιές αργά το βράδυ, αγκαλιές στο ηλιοβασίλεμα, το να μοιράζεσαι ένα παγωτό, ξέφρενος χορός μέχρι το πρωί — τι να μην αγαπάς σε όλα αυτά;

•Ο καλοκαιρινός έρωτας και η εξήγηση της επιστήμης
Το συναίσθημα του να έχεις μια νέα αγάπη είναι από μόνο του συγκλονιστικό. Όταν έλκεστε από κάποιον, ο εγκέφαλός σας απελευθερώνει ορμόνες όπως η ντοπαμίνη και η νορεπινεφρίνη. Μπορείτε να ευχαριστήσετε αυτές τις δύο χημικές ουσίες για τα χαρούμενα συναισθήματα που σας προκαλούν όταν εκκρίνονται στη θέα του προσώπου που σας αρέσει. Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε με κάποιον και όσο περισσότερο έλκεστε από αυτόν, τόσο περισσότερη ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη θα απελευθερωθεί. Όταν αυτή η συνθήκη τοποθετείται στο περιβάλλον του καλοκαιριού, το θετικό βίωμα πολλαπλασιάζεται με τη συμβολή της ευεξίας που φέρνει η επαφή με τον καλοκαιρινό τρόπο ζωής.

Ο ήλιος είναι τόσο σημαντικός ανατροφοδότης, σωματικά και ψυχικά. Η ηλιοφάνεια και το φυσικό φως μας κάνουν να νιώθουμε υπέροχα. Μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της έκθεσης στο ηλιακό φως και των επιπέδων σεροτονίνης. Ο συνδυασμός όλων αυτών των ορμονών που απελευθερώνονται εξαιτίας ενός ειδυλλίου κάτω από τον καυτό ήλιο, καθιστούν τους καλοκαιρινούς έρωτες μια τεράστια πηγή ευτυχίας και απόλαυσης.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X