Fragilemag

Κοκό Σανέλ: Δεν δημιουργώ μόδα, είμαι η μόδα

Κοκό Σανέλ: Δεν δημιουργώ μόδα, είμαι η μόδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Κοκό Σανέλ ήταν μια “επικίνδυνη” γυναίκα. Δεν είναι ότι μόνο καθόρισε τον όρο φινέτσα μέσα απά τις δημιουργίες της. Είναι πως κάθε της κίνηση περίκλειε εντός την έννοια της απόφασης. Η Σανέλ ήταν αποφασισμένη να πετύχει αδιαφορώντας για το ηθικό κόστος. Η συνεργασία της με τους Ναζί θα μείνει διαχρονικά η ανεξίτηλη κηλίδα της στην πορεία της. Η Σανέλ γεννήθηκε σαν σήμερα στις 19 Αυγούστου 1883 στο Σομίρ της Δυτικής Γαλλίας. Ήταν στο ορφανοτροφείο που φιλοξενήθηκε, μετά το θάνατο της μητέρας της, όπου έμαθε την τεχνική της μοδιστρικής.

Το πρώτο εμπορικό βήμα της Σανέλ έγινε στο Ντοβίλ το 1914 όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα με χειροποίητα καπέλα. Δύο χρόνια αργότερα η γυναίκα με την απόλυτη προσήλωση στην επιτυχία ίδρυσε τον οίκο υψηλής ραπτικής «Chanel».

•Η Σανέλ δεν είναι, μόνο, ότι γνώριζε πώς ήθελαν να ντυθούν οι γυναίκες. Κυρίως ήταν ότι κατάφερε να παίξει με την αντρική επιθυμία και τον τρόπο που οι άνδρες ήθελαν να ντυθούν οι γυναίκες. Η αυστηρότητα της εποχής έπρεπε να αρθεί. Η Σανέλ άρχισε να δημιουργεί μόδα στις αρχές του 20ου αιώνα. Μια περίοδο που το γυναικείο σώμα ήταν απόλυτα ενοχοποιημένο. Η Σανέλ τόλμησε να φτιάξει παντελόνια για γυναίκες. Μάλλινα ρούχα που θα μπορούσαν να φορεθούν εύκολα παντού.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X