Fragilemag

Μουσική | Το άγριο σύμπαν της Grace Jones

Μουσική | Το άγριο σύμπαν της Grace Jones
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Grace Jones. Νεοϋορκέζα με τζαμαϊκανή καταγωγή, υποβλητική, σχηματική ηθοποιός, κορυφαίο μοντέλο, ανυπέρβλητη μούσα, κινούμενο installation, σύμβολο σεξουαλικής απελευθέρωσης, μοναδική μασκότ του διεθνούς jet set. Της αρέσει να κατοικεί σε σκοτεινές φωλιές ανθρώπινων φαντασιώσεων όπου γεννιούνται μύχιοι πόθοι, συχνά τρομακτικοί.

Yves Saint Laurent, Kenzo, Andy Warhol, Jean-Paul Goude, Keith Haring, Helmut Newton, Chris Blackwell, αλλά και Dolph Lundgren, είναι μόνο μερικοί από του ισχυρούς της ποπ κουλτούρας που προσκύνησαν την φιγούρα της.

Μετά τη μεγάλη εμπορική επιτυχία που πέτυχε η Grace με το άλμπουμ Slave to the Rhythm το 1985, η Island Records αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια συλλογή από τα καλύτερα τραγούδια της στο τέλος της ίδιας χρονιάς. Το Island Life κυκλοφόρει τον Δεκέμβριο του 1985, συνοψίζοντας τα πρώτα εννέα χρόνια της μουσικής της καριέρας. Περιλάμβανε τραγούδια από τα περισσότερα άλμπουμ της Jones: Portfolio, Fame, Warm Leatherette, Nightclubbing, Living My Life και Slave to the Rhythm. H κυκλοφορία της κασέτας στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1986 είχε τρία bonus κομμάτια: “Demolition Man”, “Nipple to the Bottle” και “Grace Jones Musclemix”…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X