Fragilemag

Σαν Σήμερα | Αλέν Ντελόν: «Το να γερνάς είναι χάλια» – Ο Γάλλος ηθοποιός είναι πια 87 ετών

Σαν Σήμερα | Αλέν Ντελόν: «Το να γερνάς είναι χάλια» – Ο Γάλλος ηθοποιός είναι πια 87 ετών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει εκείνη η σκηνή στην ταινία Γυμνοί στον Ήλιο, στην οποία ο Τομ Ρίπλεϊ σκέφτεται τον φόνο που μόλις διέπραξε. Κάθεται με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και πίνει αργά. Τα μάτια του, στο κέντρο πλάνου, είναι το πιο καθαρό γκρι. Είναι τα μάτια του Αλέν Ντελόν και θα τον έκαναν σταρ μέσα σε μια μέρα. Τον παρομοίαζαν συχνά με μια αρσενική Μπριζίτ Μπαρντό και χρειάστηκε μόνο αυτή του η εμφάνιση στην ταινία για να χριστεί στα 25 του ο πιο σαγηνευτικός άνδρας στον κινηματογράφο. Ο Γάλλος ηθοποιός γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1935. Ο άνδρας που αγάπησαν οι γυναίκες είναι πια 87 ετών. Θέλει να κάνει ευθανασία.

Η νωχελική απερισκεψία του Ντελόν, η ψυχρή αποστασιοποίηση, η επιτήδευση και η αθώα αυθάδεια – που αναμφίβολα διδάχθηκε από τη σχέση που φημολογείται ότι ο ηθοποιός διατηρούσε με τον κόσμο του εγκλήματος – τον βοήθησαν να δημιουργήσει έναν χαρακτηριστικό τύπο: αυτόν του όμορφου, γοητευτικού, αλλά και εγκεφαλικού δολοφόνου.

Ο Ντελόν ενσάρκωσε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε εμβληματικές ταινίες όπως Ο Ρόκκο και τα αδέρφια του και ο Γατόπαρδος με σκηνοθέτη τον Λουκίνο Βισκόντι, Ο Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο του Ζαν-Πιέρ Μελβίλ και το αριστούργημα του Ζακ Ντερέ, Η Πισίνα. Η αδιανόητη ομορφιά του και το σκοτεινό ταμπεραμέντο τον εκτόξευσαν στην επιτυχία και εδραίωσαν το καλλιτεχνικό του στάτους με φανατικούς θαυμαστές και στα δύο φύλα σε όλο τον κόσμο.

Αλεν Ντελόν: «Το να γερνάς είναι χάλια»

«Το να γερνάς είναι χάλια. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, είναι αυτό που λέμε ηλικία. Χάνεις το πρόσωπό σου, την όρασή σου. Σηκώνεσαι και, διάολε, σε πονάει ο αστράγαλος. Πέφτεις. Δεν είναι καθόλου αστείο…», έχει δηλώσει ο Αλέν Ντελόν. Ο σταρ του σινεμά έχει ταχθεί υπέρ της ευθανασίας πολλές φορές. Πλέον, μετά και τα δύο εγκεφαλικά που υπέστη, έχει αναρρώσει σταδιακά και περπατάει με μπαστούνι.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X