Fragilemag

Η κατασκοπεία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Μια κοινωνία που παρακολουθεί και παρενοχλεί

Η κατασκοπεία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Μια κοινωνία που παρακολουθεί και παρενοχλεί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Το χάσμα μεταξύ της αθώας αλληλεπίδρασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της εγκληματικής συμπεριφοράς δεν είναι τόσο μεγάλο, όσο θέλουμε να πιστεύουμε: το Facebook, το Twitter και άλλες πλατφόρμες πρέπει να ενεργήσουν, ώστε να προστατεύσουν τους χρήστες τους.
Έχετε ποτέ παρακολουθήσει το προφίλ ενός πρώην σας στο Instagram σε μια στιγμή αδυναμίας και έχετε στεναχωρηθεί στη θέα φωτογραφιών που φαίνεται χαρούμενος με κάποιον άλλο άνθρωπο;

Μήπως έχετε μια πρόσφατη γνωριμία και στη συνέχεια περιηγείστε στις πρόσφατες δημοσιεύσεις στο Facebook για να γνωρίσετε καλύτερα το άτομο αυτό; Ή, τις πρώτες εβδομάδες μιας νέας σχέσης, έχετε βρεθεί να αναζητάτε να ερμηνεύσετε κρυμμένα μηνύματα σε αναρτημένα κείμενα και φωτογραφίες; Όποιος έχει μπει στα σόσιαλ μίντια, θα έλεγε ψέματα αν ισχυριζόταν πως ποτέ δεν έχει κάνει μια ακίνδυνη «έρευνα» για κάποιο άλλο άτομο. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν απενοχοποιήσει αυτό το είδος της συμπεριφοράς, που σε οποιαδήποτε προηγούμενη εποχή θα χαρακτηριζόταν ως εμμονική παρακολούθηση. Σκεφτείτε τι θα έπρεπε να κάνετε και πού να πάτε, ώστε να κατασκοπεύσετε τον πρώην σας με κάποιον άλλο άνθρωπο στη δεκαετία του ’90. Θα έπρεπε να τους ακολουθήσετε, ίσως να μεταμφιεστείτε, ή να μπείτε στο σπίτι τους για να κλέψετε φωτογραφίες, σαν να πρωταγωνιστείτε σε ταινία τύπου Mission Impossible.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X