Fragilemag

Συνέντευξη | Μαζεύοντας στιγμές από το αυτοτελές μακρύ ταξίδι του Blend Mishkin στη μουσική

Συνέντευξη | Μαζεύοντας στιγμές από το αυτοτελές μακρύ ταξίδι του Blend Mishkin στη μουσική
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
συνέντευξη: Γιάννης Παναγόπουλος
φωτογραφία: Christina Papas 
Ο Blend Mishkin άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος του στο Κουκάκι έχοντας ένα σταθερό χαμόγελο στο πρόσωπο. Λίγα λεπτά νωρίτερα του είχαν παραδοθεί δύο μεγάλες κούτες. Ήταν τα βινύλια από το νέο του άλμπουμ Unity Of Oposities. “Να βάλω, ν’ ακούσουμε λίγο;” ρώτησε, “Ναι” απάντησα. Και όταν η βελόνα του πικ-απ έσκασε στο πρώτο τραγούδι είπε: “Άκου το μπάσο, στα βινύλια ακούς το μπάσο καλύτερα”. Σήμερα λίγες μέρες μετά από εκείνη τη συνέντευξη σκέφτομαι πως συνέντευξη μαζί του ολοκληρώθηκε όπως της άξιζε με καλά vibes. Η ζωή αυτού του μουσικού παραγωγού, DJ είναι γεμάτη μουσική, ταξίδια για τη μουσική και στιγμές που, όταν τις αφηγείται, αναρωτιέσαι “Θα μπορούσα ποτέ να έχω μια ζωή σαν τη δική του;”. Ο Blend Mishkin και οι Roots Evolution αυτό το διάστημα περιοδεύουν σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έκανες με τη Sugahspank! το Paint Everything White και σήμερα έρχεται το Unity Of Opossities. Τα δύο άλμπουμ είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους. Το ήθελες αυτό;
Το Paint Everything White είναι ένα εμβόλιμο πρότζεκτ. Ένα αυτοτελές μουσικό επεισόδιο που το κάναμε μαζί με τη Sugahspank! και έχει κομμάτια που έγραψα για εκείνη και είχαν στόχο τη δική της φωνή. Το Unity Of Opposites είναι η συνέχεια του Wildfire όχι του Paint Everything White.
Στο άλμπουμ που κυκλοφορείς σήμερα έχεις κομμάτι με έντονες ανατολίτικες ηχητικές πινελιές. Με γύρισε πίσω στον ήχο της 2Tone.
Μου αρέσει πάρα πολύ η μίξη της ρέγκε με τον ήχο της ανατολής. Σε αυτό που λες για την 2Tone το έχω ακούσει σε δύο – τρία κομμάτια των Specials. Αλλά αυτή η ακουστικά ετερόκλητη ένωση δύο τόσο διαφορετικών ήχων μπορεί να συναντηθεί σε early reggae και ska τραγούδια. Δεν ήμουν εκεί για να το γνωρίζω αλλά φαντάζομαι πως στους Τζαμαϊκανούς που δοκίμαζαν να βάλουν ήχο της ανατολής στη μουσική τους, θα φάνταζε ως κάτι εντελώς φολκλόρ. Μια ηχητική δοκιμή ή ένα ακουστικό πείραμα για το αν δύο τόσο διαφορετικές σχολές μουσικής, δύο διαφορετικοί ηχητικοί κόσμοι θα μπορούσαν να συνυπάρξουν έστω και σε μια χαρούμενη ηχογράφηση. Για εμένα που ο ήχος της ανατολής είναι γνώριμος λειτούργησε ως ανάγκη να δω πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει στη μουσική μου. Μου αρέσει η αραβική μουσική του ’60 και του ’70. Μια ολόκληρη γενιά Αράβων μουσικών δοκίμασαν να εντάξουν τη Δύση στη μουσική τους. Αυτό στα δικά μου αφτιά ακούγεται σαν μια πολύ ενδιαφέρουσα μίξη. Μου αρέσει αυτή φάση. Έχεις ακούσει Κώστα Σούκα;..
διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X