Fragilemag

Χρυσή Αυγή – Το ιδεολογικό ωράριο των καταδικασθέντων

Χρυσή Αυγή – Το ιδεολογικό ωράριο των καταδικασθέντων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

του Μάρκου Ψυχάρη //

Αίμα, τιμή και ελαφρυντικά. Την περίοδο του μεγάλου οργασμού, όταν η λέξη Χρυσαυγίτης προκαλούσε τρόμο, δέος, οι λεβέντες – πρωτοπαλίκαρα της ναζιστικής οργάνωσης – που κατά τα άλλα κλαίγονταν για τον δήθεν αποκλεισμό τους από τα μίντια, δήλωναν επίσης πως προτιμούσαν να πεθάνουν για τις ιδέες τους παρά να αλλαξοπιστήσουν. Τώρα, σήμερα που η δικαιοσύνη τακτοποιεί το υπόλοιπο της ζωής τους οι δικηγόροι των κατηγορούμενων ζητούν “ελαφρυντικά”. Και τα δύο είναι τόσο προβλέψιμα. Το σύνολο των καταδικασθέντων (ηγέτη και ηγετίσκων της ναζιστικής οργάνωσης) μέσω των δικηγόρων τους ζητά να αναγνωριστεί ο “σύννομος βίος” και η “μη εύλογη διάρκεια της δίκης”. 

Η λεβεντιά έχει χρονοκαθυστέριση ναζοπαλικάρια; Η ναζιστική πίστη έχει ωράριο; Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής απόλαυσε μια τίμια δίκη. Και στη διάρκεια της διαδικασίας η υπερασπιστική της γραμμή ήταν βασισμένη στην κόπωση δικαστηρίου, μαρτύρων, της γνώμης εκείνων που θέλαν να την παρακολουθήσουν.

•Οι πρωτομάστορες της αναβίωσης του εθνικιστικού ολοκληρωτισμού σήμερα ζητούν ελαφρυντικά για τον πρότερο βίο τους. Είναι σαν να ζητούν συγνώμη για την ιδεολογική τους προτίμηση. Η φυλακή τους περιμένει

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X