Θέμα

Γερμανικά πυρά για τον θάνατο του Γιώργου Καραϊβάζ: Το οργανωμένο έγκλημα επηρεάζει πολιτικούς

Γερμανικά πυρά για τον θάνατο του Γιώργου Καραϊβάζ: Το οργανωμένο έγκλημα επηρεάζει πολιτικούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αναφέρει πως «όταν οι δημοσιογράφοι ερευνούν θέματα διαφθοράς και ιδιαίτερα τις πιθανές διασυνδέσεις του οργανωμένου εγκλήματος με την πολιτική και τη δημόσια διοίκηση, διατρέχουν κίνδυνο. Είναι ίσως το πιο επικίνδυνο κομμάτι της δημοσιογραφίας. Και όταν αυτά γίνονται σε μία χώρα η οποία ούτως ή άλλως μαστίζεται από διαφθορά, με το οργανωμένο έγκλημα να ασκεί επιρροή στην πολιτική, τότε είναι πιο δύσκολο να λειτουργήσουν και οι όποιοι μηχανισμοί προστασίας των δημοσιογράφων, οι οποίοι ενδεχομένως δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες».

Πολύ σκληρό το χτύπημα για μία χώρα διεφθαρμένη και η οποία τώρα πολύ περισσότερο έχει καθήκον να βρει τους δολοφόνους για να αποδείξει ότι οι γερμανικές κατηγορίες δεν ευσταθούν.

Γιατί η Ντόιτσε Βέλε με προηγούμενο δημοσίευμά της είχε εκτοξεύσει πιο σαφή υπονοούμενα για διεφθαρμένους αξιωματούχους. Και σήμερα προχώρησε ένα βήμα παρακάτω μιλώντας για επιρροή των κυκλωμάτων διαφθοράς στην πολιτική.

Συγκεκριμένα με χθεσινό της ρεπορτάζ με τίτλο «Γιατί έπρεπε να πεθάνει ο Γιώργος Καραϊβάζ;» το γερμανικό πρακτορείο αναφέρει ξεκάθαρα πως ο Καραϊβάζ ερευνούσε τις σχέσεις κράτους και μαφίας

 «Ο Καραϊβάζ θεωρούνταν έμπειρος αστυνομικός ρεπόρτερ (…) Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο ερευνητικός δημοσιογράφος είχε ασχοληθεί πρόσφατα πολύ με αθέμιτες μηχανορραφίες διεφθαρμένων αξιωματούχων. Μεταξύ άλλων είχε κάνει αποκαλύψεις για εκβιασμούς για παροχή προστασίας από αστυνομικούς. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Καραϊβάζ ανέφερε αρκετές φορές ότι εγκληματικές συμμορίες κερδίζουν ολοένα μεγαλύτερη δύναμη στην Ελλάδα και επηρεάζουν ακόμη και αποφάσεις για επιλογή προσωπικού στην αστυνομία.»

Ενώ επανήλθε με σημερινό της άρθρο πριν από λίγη ώρα με τίτλο «Κινδυνεύουν οι δημοσιογράφοι που ενοχλούν» λέγοντας πως «Όλοι γνωρίζουν ότι και ο Έλληνας δημοσιογράφος διερευνούσε πιθανές επαφές κρατικών αξιωματούχων με το οργανωμένο έγκλημα».

Liberation: Ο Καραϊβάζ ερευνούσε υποθέσεις για μέλη της κυβέρνησης και τη νυχτερινή ζωή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X