Γυναίκα

Explore France: Ταξίδι επί δημοσιογραφικού χάρτου!

Explore France: Ταξίδι επί δημοσιογραφικού χάρτου!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανακαλύπτοντας τον υδάτινο πλούτο της Γαλλίας, μέσα από το Explore France, το ταξιδιωτικό περιοδικό για τον βιώσιμο τουρισμό της.

Από τη Γεωργία Παπανδρέου

Πρόσφατα παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου το περιοδικό του Γαλλικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Atout France. Ήταν μια λαμπρή βραδιά, στη εορταστικά στολισμένη Γαλλική Πρεσβεία …στην καρδιά της Αθήνας,  με τις σελίδες του περιοδικού Explore France να “ξεφυλλίζονται” στον προτζέκτορα  πολύ παραστατικά από την Barbara Lovato, αποκαλύπτοντάς  μας το κεντρικό θέμα της έκδοσης: Το πολύτιμο Νερό!

Ο πιο απαραίτητος για τη ζωή φυσικός πόρος της χώρας, το νερό θαλασσών και ποταμών έχει την τιμητική του στο περιοδικό!  Γνωστές προσωπικότητες αγωνίζονται με το δικό τους τρόπο για την προστασία του πλανήτη και ευαισθητοποιούν -επιτυχώς το κοινό- για το μέλλον του περιβάλλοντος. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο βιολόγος και φωτογράφος Laurent Balesta, που αναδεικνύει την ομορφιά του υποβρύχιου κόσμου, εστιάζοντας στην προστασία της θάλασσας. Ο Manu Laurin- ιδρυτής της Sauvage Med- που μεταμορφώνει θαλάσσια απόβλητα σε υπέροχα κοσμήματα, αλλά και η πρωταθλήτρια ελεύθερης κατάδυσης, υποβρύχια χορεύτρια και σκηνοθέτις Julie Gautier, η οποία στρέφει τα βλέμματά μας στην ομορφιά της θάλασσας.

Προβάλλονται επίσης οι πολιτιστικές δυνατότητες -οι οποίες προκύπτουν από τα  υποθαλάσσια μουσεία, τα “μπλε” νησιά και τις πόλεις με τις περιπατητικές διαδρομές κατά μήκος του Λίγηρα, του Σηκουάνα, του Ροδανού. Επιπλέον, ο αειφόρος τουρισμός σχετίζεται και με την υψηλή γαστρονομία (χάρη στα βραβευμένα με πράσινο αστέρι Michelin εστιατόρια ψαροφαγίας) καθώς η εστίαση γίνεται ολοένα πιο βιώσιμη.

Ο βιώσιμος τουρισμός όμως αποτελεί στόχο όλων των περιοχών της Γαλλίας που παρουσιάζονται φέτος στο περιοδικό: Από την κοιλάδα του Λίγηρα, την περιφέρεια του Παρισιού, τη Νορμανδία, τη Χάβρη-Ετρετά, την Κυανή Ακτή, τη Μεντόν, τη Νίκαια, την Αλσατία, το Βαρ, την Κορσική, μέχρι τη Νέα Ακουιτανία με τους άπειρους τουριστικούς προορισμούς (Το Μπορντό με τη Cité du Vin, το περίφημο Κονιάκ, την Sarlat, τη Χώρα των Βάσκων και το Μπιαρίτζ, το Πουατιέ και το Futuroscope, το Pau και τα Πυρηναία, τη Λιμόζ με τις πορσελάνες…).

Η ενδιαφέρουσα και πιο αναλυτική συνέχεια στις σελίδες του EXPLORE FRANCE διαδικτυακά https://bit.ly/magazine-explorefrance2022_GR

*Το περιοδικό Explore France διατίθεται επίσης στη Γαλλική Πρεσβεία και στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

* Στo φωτογραφικό μου κολλάζ,  διακρίνονται  η κ. Barbara Lovato, διευθύντρια γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Atout France και ο κ. Frédéric Meyer, Διευθυντής Atout France για την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ελβετία και Συντονιστής για τη Νότια Ευρώπη.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X