Γυναίκα

Μελίνα Μερκούρη – Μια αξέχαστη γυναίκα

Μελίνα Μερκούρη – Μια αξέχαστη γυναίκα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

“Με την Μελίνα είχα πάρα πολύ καλές σχέσεις. Τη φωτογράφιζα στις πρόβες της στο θέατρο. Μετά το «Ποτέ την Κυριακή» είχε ανέβει στα ουράνια. Εκείνο το πρωινό στην Ακρόπολη που τρώει κουλούρι κι ένα τρίγωνο τυράκι δεν ήθελε να φωτογραφηθεί. Εγώ την είχα τραβήξει από μακριά. Όταν έφτασα κοντά της και μου είπε: δεν θέλω φωτογραφίες, της είπα: Κοίτα Μελίνα σε έχω ήδη τραβήξει. Είναι ωραία φωτογραφία. Και δέχτηκε τελικά. Υποχώρησε.” από τη συνέντευξη που έδωσε ο γκουρού του φωτορεπορτάζ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας στον Γιάννη Καφάτο στο viewtag.

Η Μελίνα Μερκούρη που γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1920 και πέθανε στις 6 Μαρτίου 1994 υπήρξε μια από τις λίγες σύγχρονες Ελληνίδες που λέμε πως διακρίθηκε ως σταρ του κινηματογράφου, ως προσωπικότητα που απόλαυσε διεθνή ακτινοβολία. Ήταν φωτογενής, ταλαντούχα, κυρίως ήταν μια γεμάτη θάρρος γυναίκα. Η Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1920 στην Αθήνα. Ήταν κόρη του στρατιωτικού και πολιτικού Σταμάτη Μερκούρη (1895-1967), που διετέλεσε βουλευτής και υπουργός Δεξιών κομμάτων (Λαϊκό Κόμμα, Ελληνικός Συναγερμός), αλλά και βουλευτής της ΕΔΑ. Παππούς της ήταν ο γιατρός και πολιτικός Σπύρος Μερκούρης (1856-1939), ο μακροβιότερος δήμαρχος Αθηναίων.

Το 1943 έγινε δεκτή στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Την επόμενη χρονιά έκανε το ντεμπούτο της στη σκηνή με το έργο του Αλέξη Σολομού «Το μονοπάτι της λευτεριάς».

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X