Γυναίκα

Personal Coaching: Ανακαλύψετε ξανά τις χαρές των ημερών του Πάσχα

Personal Coaching: Ανακαλύψετε ξανά τις χαρές των ημερών του Πάσχα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι Ημέρες του Πάσχα: Γιατί να ξανα-ανακαλύψουμε την Χαρά τους

Από τότε που ήμασταν παιδιά οι ημέρες του Πάσχα σήμαιναν κυρίως χαρά, μία χαρά που ήταν αποτέλεσμα των διακοπών, των δώρων από τον νονό ή την νονά, των πρώτων παγωτών της χρονιάς, του ερχομού των χελιδονιών και της Άνοιξης. Αυτές τις Ημέρες του Πάσχα, ας ξανα-ανακαλύψουμε την Χαρά τους!

Από όσο ξέρουμε, μια ζωή την έχουμε. Και αξίζει τον κόπο, ο καθένας να βρει το νόημα που έχει για αυτόν. Με τον αέρα λοιπόν των πασχαλινών ημερών που έρχονται, έχει ενδιαφέρον να αποστασιοποιηθεί κανείς μερικές φορές και για λίγη ώρα από όσα συμβαίνουν γύρω του και να ‘’συσκεφτεί’’ με τον εαυτό του ώστε να συλλογιστεί τι μπορεί να του προσδώσει χαρά στη σημερινή πορεία της ζωής του και τώρα.

Για παράδειγμα ένα τοπίο, που λόγω της Άνοιξης, μπορεί να αποκτήσει ξαφνικά ευεργετικές ιδιότητες προς τις αισθήσεις μας. Ας εντοπίσουμε αυτό που πραγματικά θα τις κάνει να αρχίσουν να ‘’χορεύουν’’ σε έναν ασυνήθιστα ευχάριστο ρυθμό:

Ας αφήσουμε τα μάτια μας, την ακοή και την όσφρησή μας να ταξιδέψουν μέσα στο πράσινο της χλόης που αναγεννιέται, το κίτρινο από τις μαργαρίτες, το απαλό μωβ της πασχαλιάς, το γαλάζιο του Ελληνικού ουρανού, τις μυρωδιές από τα λουλούδια, τα τιτιβίσματα των πουλιών.

Εκείνες τις στιγμές, κι ενώ δεν το σκεφτόμαστε, η αναπνοή μας ανεβάζει ρυθμούς και μας υποστηρίζει συμμετέχοντας στην υπερδιέγερση. Αν συγκεντρωθούμε για λίγο σε αυτήν, για τρία λεπτά μόνον κάθε φορά, απολαμβάνοντας παράλληλα κάτι όμορφο από το περιβάλλον, θα έχουμε ευεργετικό αποτέλεσμα στην υγεία μας.

Η νευροεπιστήμη έχει αποδείξει πως με τέτοιες ασκήσεις μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός μας. Η περιοχή του φλοιού του εγκεφάλου που αποθηκεύει τη μάθηση από προηγούμενες εμπειρίες μπορεί να υποστηρίξει περαιτέρω και, εφόσον ‘’δουλευτεί’’ σωστά και εξασκηθεί, πολύ σωστές αποφάσεις και δράσεις.

Το life coaching δανείζεται τις πολύτιμες γνώσεις της επιστήμης για να βοηθήσει τον πελάτη- Coachee να εργαστεί σταδιακά προς την υλοποίηση του πολυπόθητου στόχου του.

Το 56% των ανθρώπων δεν είναι ευτυχείς, αλλά ούτε και άρρωστοι ψυχικά. Όταν η στιγμή είναι κατάλληλη, ο πελάτης – Coachee χρειάζεται οπωσδήποτε να ξεκαθαρίσει τον στόχο του και να τον υλοποιήσει, ενισχύοντας τις δικές του προσωπικές δυνάμεις ενώ θα πρέπει να αναλάβει δεσμεύσεις που θα τον βοηθήσουν να οδηγηθεί στη σταδιακή επίτευξη αυτού του στόχου.

Ανεξάρτητα αν οι δεσμεύσεις είναι χρόνος, χρήμα ή δράση, τη σωστή στιγμή αξίζει να αφήσει τις έτοιμες λύσεις και να στραφεί στον προσωπικό του coach που με τεκμηριωμένο, ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο, θα τον βοηθήσει με τέχνη να σκέφτεται διαφορετικά.

Έτσι, βήμα –βήμα και με την σωστή εξάσκηση και δράση, τις ημέρες του Πάσχα αλλά και όλες τις μέρες, θα καταφέρει να ξανα – ανακαλύψει την χαρά, να οδηγηθεί στην δική του ευτυχία και, τελικά, να έχει τις επιτυχίες που χρειάζεται πραγματικά.

Έλενα Σαράντη http://www.lifefocus.gr/  https://www.facebook.com/LifeFocusGR/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X