Γυναίκα

Πως να φορέσετε το τζιν σας στο γραφείο.

Πως να φορέσετε το τζιν σας στο γραφείο.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση ότι τζιν και γραφείο δεν ταιριάζουν, εσείς μπορείτε να το ταιριάξετε αρκεί να το κάνετε σωστά. Άλλωστε, η ίδια η μεγάλη κυρία του στιλ, Diana Vreeland, είχε πει κάποτε ότι «το μπλου τζιν είναι το πιο όμορφο πράγμα μετά τη γόνδολα». Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips.

Επιλέξτε το σωστό χρώμα

Τα σκούρα τζιν είναι ιδανικά για το γραφείο, αφού είναι σαφώς πιο κομψά από τα ανοιχτόχρωμα. Προτιμήστε ντένιμ σε μαύρο ή σκούρο μπλε. Προσοχή: Τα σκισμένα και τα ξεβαμμένα τζιν ΔΕΝ αποτελούν σωστές επιλογές για τον επαγγελματικό χώρο –κρατήστε τα για το Σαββατοκύριακο.

Εκτός από τα τζιν σε skinny ή στενή γραμμή, μην ξεχνάτε ότι και τα πιο φαρδιά στιλ με ‘70s επιρροές είναι κατάλληλα για τη δουλειά. Διαθέτουν διαχρονική γοητεία και δείχνουν υπέροχα με ψηλοτάκουνες γόβες και ένα άνετο πουκάμισο ή τοπ.

Επενδύστε σε ένα σακάκι

Ένα κλασικό μπλέιζερ δημιουργεί ισορροπία ανάμεσα στο casual ύφος και το αυστηρά επαγγελματικό στιλ. Παρόλα αυτά, ακόμη και μία κομψή ζακέτα μπορεί να αναβαθμίσει άμεσα το τζιν σας. Ένα μεσάτο σακάκι, ένα τουίντ τζάκετ (για ένα αποτέλεσμα που θυμίζει Chanel) ή ένα boyfriend blazer μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Για ένα πιο κλασικό look συνδυάστε ένα σκούρο μπλε τζάκετ με επίσης σκούρο τζιν, ενώ οι πιο τολμηρές –και όσες δεν έχετε πολλούς ενδυματολογικούς περιορισμούς στο γραφείο– φορέστε ένα κίτρινο ή κόκκινο σακάκι με πιο ανοιχτό ντένιμ παντελόνι.

Μια γενική συμβουλή: Συνδυάστε το τζιν με το σακάκι σας, όπως ένα κοστούμι και ταιριάξετε τα σκούρα χρώματα με σκούρα και τα φωτεινά με πιο ανοιχτά.

Πείτε «ναι» στα πουκάμισα –και όχι μόνο

Ένα πουκάμισο αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να δώσετε έναν αέρα κομψότητας στο τζιν σας. Επενδύσετε σε καλά υφάσματα,και από την ανδρική γκαρνταρόμπα, και φυσικά μην περιοριστείτε στο κλασικό άσπρο χρώμα (γαλάζιο, μπλε σκούρο, μαύρο αλλά και πιο έντονες αποχρώσεις μπορούν να «σταθούν» δίπλα σε ένα σκουρόχρωμο τζιν).

Πέρα όμως από το καθιερωμένο πουκάμισο, μία μεταξωτή μπλούζα αποτελεί επίσης καλή επιλογή για να αναβαθμίσετε το look και να χαρίσετε μια πιο θηλυκή νότα στο τζιν σας. Αποφύγετε τα βραδινά τοπ και επιλέξτε μια μπλούζα με διακριτικά prints ή κεντήματα.

Δώστε σημασία στα αξεσουάρ

 Εντυπωσιακά κοσμήματα ή μια ιδιαίτερη τσάντα μπορούν να μεταμορφώσουν την εμφάνισή σας σε χρόνο μηδέν.

Μην το παρακάνετε: Μία κομψή ζώνη, ένα κλασικό ρολόι και εντυπωσιακά σκουλαρίκια ή κολιέ αρκούν για να κάνετε εντύπωση αποφεύγοντας τις υπερβολές.

Προτιμήστε τα τακούνια

Ένας τρόπος για να κάνετε το τζιν σας κατάλληλο για το γραφείο είναι ένα ζευγάρι ωραία ψηλοτάκουνα παπούτσια που εκτός από στιλ χαρίζουν και αυτοπεποίθηση! Οι αγαπημένες γόβες αποτελούν κλασική αξία αλλά μπορείτε να επενδύσετε και σε πιο avant garde κομμάτια, με ιδιαίτερα τακούνια, ενδιαφέροντα κοψίματα ή ακόμη και σε peep toe.

Αν πάλι το ψηλό τακούνι σάς δυσκολεύει, ένα ζευγάρι loafers, μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο, Oxfords ή ακόμη και μπαλαρίνες αποτελούν εναλλακτικές, σικ επιλογές.

Προσοχή: Όταν συνδυάζονται με τζιν, τα παπούτσια πρέπει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Μην φοβάστε τις αντιθέσεις

Το αγαπημένο σας τζιν δείχνει ακόμη καλύτερο σε συνδυασμό με ένα πολυτελές ύφασμα, όπως το βελούδο, το μετάξι ή το κασμίρ. Μην διστάσετε να τα… παντρέψετε.

ΠΗΓΗ: Womanidol

Φιόγκοι: Η θηλυκή λεπτομέρεια στα πουκάμισα.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X