Καιρός

Αρναούτογλου: Νέο κύμα ζέστης και μπόρες -Δείτε τι έρχεται τις επόμενες ημέρες

Αρναούτογλου: Νέο κύμα ζέστης και μπόρες -Δείτε τι έρχεται τις επόμενες ημέρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με ζέστη θα κυλήσει ο καιρός και τις επόμενες μέρες με τον Σάκη Αρναούτογλου να σημειώνει ότι δεν θα λείψουν και κάποιες μπόρες.

Ειδικότερα, από το πρωί της Τρίτης 23/10, σε όλη τη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια παντού και λίγες συννεφιές στα δυτικά και βόρεια της χώρας. Το μεσημέρι οι συννεφιές θα πυκνώσουν και θα παραμείνουν και το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και η θερμοκρασία αναμένεται στα κεντρικά στους 28 βαθμούς, στα βόρεια από 22 έως 27, στα νότια και στα δυτικά στους 26 και στα νησιά του Αιγαίου στους 26 με 28 βαθμούς.

Στην Αττική, θα έχουμε ηλιοφάνεια από το πρωί και λίγη συννεφιά το βράδυ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, αραιές συννεφιές από το πρωί και το βράδυ το ίδιο σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς.

Την Τετάρτη 25/10 αλλού θα έχουμε συννεφιά και αλλού ηλιοφάνεια. Πανελλαδικά όμως θα έχουμε αρκετή σκόνη στην ατμόσφαιρα. Βροχές θα έχουμε στα ΒΔ.

Την Πέμπτη 26/10, γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θα έχουμε ηλιοφάνεια, αλλά στα ΝΑ θα έχουμε συννεφιά και σκόνη. Κάποιες συννεφιές και άστατο καιρό με μπόρες θα έχουμε και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της δυτικής Ελλάδας. Παροδική βροχή μέχρι το μεσημέρι μπορεί να έχουμε και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Την Παρασκευή 27/10 θα έχουμε επίσης συννεφιές και κάποιες βροχές στα δυτικά της Ελλάδας και τα πολύ ανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Το Σάββατο 28/10 θα έχουμε κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά και εναλλαγές με ηλιοφάνεια με τα όποια φαινόμενα να υπάρχουν στη δυτική Ελλάδα.

«Ιστορικό κύμα ζέστης για τέλη Οκτωβρίου»

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου πρόβαλε τα στοιχεία και τα γραφήματα του climatebook.gr για τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες επικράτησαν τις τελευταίες 3 ημέρες στην Ανατολική Ευρώπη και κυρίως στα Βαλκάνια.

Το θερμό κύμα έχει επηρεάσει έντονα τα Βαλκάνια με την θερμοκρασία κατά τόπους να φτάνει και να ξεπερνά τους 32-33 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, η απόκλιση της θερμοκρασίας ξεπέρασε ακόμη και τους 13-15 βαθμούς Κελσίου, πάνω από την μέση τιμή της περιόδου 1991-2020. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, το Βελιγράδι που η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά και η Μολδαβία όπου σημειώθηκε μέγιστη θερμοκρασία στους 34,3 βαθμούς Κελσίου, τιμή που αποτελεί την υψηλότερη θερμοκρασία στα χρονικά της χώρας για το μήνα Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον climatebook μάλιστα, οι υψηλές θερμοκρασίες διατηρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό και κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος δεν κατάφερε να πέσει κάτω από τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X